Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Lapok:
HVG [X]
Intézmények:
Főtáv Rt. [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

BKV-akták 1.: belenéztünk Mesterházy Ernő és Horváth Éva vallomásaiba

Demszky Gábor nyilvánvalóvá tette, hogy aki bármit el akar érni a városházán, annak Hagyó Miklóshoz kell igazodnia - mondta 2010 februárjában tett és a hvg.hu birtokába került rendőrségi vallomásában a volt főpolgármester egykori bizalmasa, a BKV-s ügyekben gyanúsítottá vált Mesterházy Ernő.

György István: „súlyos örökség után kezdtük meg a munkát”

A főváros a tulajdonában lévő cégek auditálását végzi – ez volt a mondanivalója György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes keddi sajtótájékoztatójának. Szerinte a főváros új pénzügyi és gazdaságpolitikája többmilliárdos megtakarítást eredményezhet.

Mégsem szabadulhat a Főtáv vezérigazgatója

A jogerős bírói döntés szerint mégsem kerülhet szabadlábra Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója – tudta meg a hvg.hu.

Szabadon engedték a Főtáv vezérét

Szabadlábra helyezték a Főtáv Zrt. idén július 23-tól előzetes letartóztatásban levő vezérigazgatóját, Kovács Lajost – tudta meg a hvg.hu.

A Főtáv a Villamos Műveket is feljelentette

Előzetes letartóztatásba való kerülése előtt több milliárd forintos kárt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója – tudta meg a hvg.hu.

Nem tudják a Főtávnál, miért vitték el a vezérigazgatót

A Főtáv Zrt. vezetése számára nem világos, milyen ügy kapcsán, s milyen célból vitték el a rendőrök Kovács Lajos vezérigazgatót - értesült a HavariaPress. A cég tudatja, hogy vezérigazgató esetleges akadályoztatása esetén két vezérigazgató-helyettes biztosítja a társaság zavartalan működését.

Fantommá vált céggel kötött szerződést a Főtáv

Nem létezik az a DPE Kft., amely a Főtáv közleménye szerint szerződésben állt a fővárosi vállalattal és amelynek a körözés alatt álló Joó Tibor volt az alvállalkozója. A valóságban egy „nevesincs” társaság volt a szerződő fél, de a cég azóta fantomizálódott.

Joó Tibor nyilatkozatának ügyében már az NBH is vizsgálódik

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) közleménye szerint "a Főtáv Zrt. nem szerepel a nemzetbiztonsági védelem alatt álló intézmények listáján és így az NBH-nak semmiféle hivatalos kapcsolata nem lehetett e cég tisztségviselőivel".
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Akták

BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI