Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Lapok:
HVG [X]
Intézmények:
Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) [X]
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Schmitt-díj: a felirat megváltoztatása miatt magyarázkodik a KEH

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerint az új alaptörvény és az ahhoz kapcsolódó új kitüntetési törvény tette szükségessé a köztársasági elnök által adományozott kitüntetések névváltoztatását, illetve azt, hogy ne szerepeljen a díjon Schmitt Pál neve. Az MSZP beismerésként értelmezte, hogy a plágiummal gyanúsított köztársasági elnök nevét eltávolították az általa alapított érdeméremről.

Plágiumügy: létrehozták a vizsgálóbizottságot a Semmelweis Egyetemen

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja létrehozta azt a tényfeltáró bizottságot, amely vizsgálja majd Schmitt Pál kisdoktori disszertációja létrejöttének körülményeit – olvasható a Semmelweis Egyetem szerdai közleményében. A testület tagjainak névsorát csak az eredménnyel egy időben teszik majd nyilvánossá, az indoklás szerint azért, hogy a bizottság zavartalanul és pártatlanul tudjon dolgozni.

Petíciót adtak át Schmitt Pálnak

A Magyarok Szövetsége (MSZ) szombaton petíciót adott át a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) munkatársának a Sándor-palotában; arra kérik az államfőt, tegye világossá a külföld előtt a magyar nép nehéz helyzetét és azt, hogy Magyarország a "monetáris diktatúra, a bankárkaszt" ellen üzent hadat.

Füttyszóval és biztatással köszöntötték Schmitt Pált Egerben

Tüntetők és szimpatizánsok egyaránt fogadták Schmitt Pált Egerben, amikor országjárása keretében csütörtökön Heves megyébe, illetve a megyeszékhelyre látogatott.

Plágiumügy: beismerés és valótlanságok Schmitt Páltól

Schmitt Pál szerdai rádióinterjújában elismerte, hogy 180 oldalnyi anyagot átemelt disszertációjába Nikolaj Georgiev 1987-es művéből, ám ezzel szerinte nem követett el plágiumot. Ezt azzal véli alátámasztani, hogy az 1992-es értekezés „következtetései” saját szellemi termékének tekinthetők. Ez azonban nem igaz – a „Következtetések” című rész nagyrészt szintén a Georgiev-mű fordítása. Az alábbiakból az is kiderül, hogy Georgiev és Schmitt „együttműködése” semmiképpen nem kezdődhetett a bolgár kutató tanulmányának megjelenése előtt.

Schmitt Pált tüntetők és ünneplős diákok várják Egerben

Az egri szocialista önkormányzati képviselők már készülnek Schmitt Pál „fogadására”, míg a Dobó István Gimnázium vezetése arra kérte a diákokat, jöjjenek ünneplőben. A plágiumbotrányba keveredett köztársasági elnök stábja az utolsó pillanatban módosított Schmitt – hétfőn még fixnek gondolt – programján.

Megszólalt Schmitt: szerinte nem történt plagizálás

Az akkori szabályozás szerint megengedhető volt, hogy a kisdoktori dolgozathoz felhasznált szakirodalmat ne oldalanként, hanem egyben, a dolgozat végén tüntessék fel, így nem áll meg az ügyben a plágiumvád - ezt mondta Schmitt Pál szerda reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A köztársasági elnök szerdán szólalt meg először a nyilvánosság előtt azóta, hogy múlt szerdán kirobbant a plágiumügy. Elmondta: reméli, tisztázni tudja magát a vádak alól. Az ügy esetleges következményeiről nem volt szó a műsorban.

Plágiumbotrány: Schmitt Pált nem lehetett kérdezni

A plágiumügy kirobbanása óta először állt a nyilvánosság elé Schmitt Pál. Kérdést azonban nem lehetett feltenni az államfőnek.

Szijjártó: gyanús a Schmitt-ügy időzítése

A miniszterelnök szóvivője szerint meglehetősen furcsa az időzítése a Schmitt Pál köztársasági elnökkel szemben felmerült plágiumgyanúnak. A TV2 hétfő reggeli műsorában Szijjártó Péter megismételte véleményét, hogy a Schmitt-ügy "bulvárkacsa".

Bolgár cáfolat a plágiumhistóriára

„Létezett együttműködés Schmitt Pál és Nikolaj Georgiev sporttörténész között” – mondta a Magyar Hírlapnak a bolgár férfi lánya. Tegnap a Népszava először még azt idézte Malina Georgievától, hogy „Apám semmilyen módon nem állt közeli viszonyban Schmitt úrral”. A lap internetes oldalán délután ez már így hangzott: „Az lehetséges, hogy volt, amit édesapám és Schmitt úr megbeszélt, hiszen ismerték egymást. Schmitt úr ugyanis a NOB Végrehajtó Bizottságának tagja volt, édesapám pedig ott dolgozott.”
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI