Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Lapok:

Intézmények:

Malév Rt. highlight_off
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

A Jobbik feljelentéseket tesz a Malév csőd miatt

„A Malév-vizsgálóbizottság sokadik ülése és számos érintett meghallgatása után csupán annyi biztos: az egykori nemzeti légitársaságunk gazdasági, üzleti működésének koncepcionális hibáin nem próbáltak javítani, ehelyett minden nyereséges, jövedelmet termelő ágazatot leválasztottak róla. Maradt a veszteséges törzs”

Kártyavárként omlik össze a turisztika Molja

A nyár slágertermékévé válhat a balatoni kemping, miután néhány hete megkezdődött a SCD-cégek felszámolása. Tavaly az év üzletének titulálták a kempingek adásvételét, de mára a 26 projektcég több mint fele bedőlt. A csaknem 20 milliárdos csomag az építőipar és a turizmus helyett a felszámolópiacot lendítheti fel.

Tíz ember vizsgálja a Malév és Ferihegy eladását

Tíztagú parlamenti vizsgálóbizottság jön létre az Országgyűlés hétfői döntése alapján a Malév és a Budapest Airport (BA) privatizációja, valamint a légitársaság visszaállamosítása körülményeinek kivizsgálására.

MSZP: boszorkányüldözést folytat Budai Gyula

A Volánbusz az iskolapéldája annak, hogyan lehet egy jól működő, 100 százalékos állami tulajdonban lévő céget tönkretenni - mondta előterjesztői expozéjában Budai Gyula (Fidesz), akinek előterjesztését a cég reorganizációját vizsgáló bizottság felállításáról hétfőn kezdte el tárgyalni a Ház.

Gyurcsány: "Budai Gyulának elment az esze"

Gyurcsány Ferenc szerint kérdés, hogy ha volt az államra több százmilliárd forintos fizetési kötelezettséget rakó titkos záradéka a Budapest Airport (BA) privatizációs szerződésének, az Orbán-kormány ezt miért csak a Malév csődje után hozta nyilvánosságra. A volt miniszterelnök az MTI-nek szerdán küldött közleményében azt írta: mivel a jelenlegi kabinet két év alatt sem talált megoldást a légitársaság problémáira, a vállalat csődjéért minden felelősség Orbán Viktort és kormányát terheli.

A Malév-csőd az államkasszáig gyűrűzhet - több száz milliárd lehet a tét

A ferihegyi repülőtér privatizációs szerződése alapján hatalmas kiadása keletkezne az államnak, ha a Malév bedőlése miatt a Budapest Airport is csődbe menne. Ma még azonban egyáltalán nem biztos, hogy az esetleges több száz milliárdos kártérítés minden feltétele teljesül. Azt se tudni, egyáltalán az állam húzná-e a rövidebbet, ha perre menne a Budapest Airporttal.
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>