Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Lapok:
HVG [X]
Kulcsszavak:
repülőtér / légügy [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Végleg a Rogánt reptetők cégénél maradhat a budaörsi reptér

Jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező cég vette át a tönkrement Magyar Repülő Szövetségtől a budaörsi reptér üzemeltetését, kérdés, ez miért éri meg nekik a jövőben. A vitatott körülmények között megszűnt szakszövetség helyét átvevő szervezet vezetőjének is ismerősen cseng a neve, ő Tuzson Bence államtitkár testvére.

Reagált a HM: tényleg két Falcont vettek, elvileg a honvédségnek

Az egyik Falcon 7X-et augusztus elején vásárolta a Magyar Honvédség, elvileg kisebb kötelékek szállítására, de sajtóinformációk szerint repked még egy ugyanilyen gép, amelyet a Légügyi Hatóság polgári gépként vett nyilvántartásba HA-LKX lajstromjellel, a gép tulajdonosa pedig a HM leánycége, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.

Tíz ember vizsgálja a Malév és Ferihegy eladását

Tíztagú parlamenti vizsgálóbizottság jön létre az Országgyűlés hétfői döntése alapján a Malév és a Budapest Airport (BA) privatizációja, valamint a légitársaság visszaállamosítása körülményeinek kivizsgálására.

Reptérprivatizáció: vakon védték Orbánék ellen a befektetőt

A Budapest Airport privatizációja arra a feltevésre épült, hogy a reptér üzemelése amúgy sem állhat le soha, és ha a befektetőt kellően védik, akkor a szerződés teljes időtartamára a kölcsönös előnyök kiaknázhatók, miközben az állam már előre beszedte a 75 évre szóló koncessziós díj nagy részét. Valószínűsíthető, hogy ma már egyik fél sem szívesen hátrálna ki a szerződésből.

A BA akarata ellenére lett nyilvános a privatizációs szerződés

A Budapest Airport (BA) privatizációs szerződését csak a felek közös megegyezésével lehet nyilvánosságra hozni, ahogy az a privatizációs szerződéseknél általában is szokásos, így a BA nem adott ki közleményt a reptér privatizációs szerződésének nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban - közölte Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-vel.

Önlicit

A tulajdonos Hochtief-konzorcium még be sem jelentette kompenzációs igényét a Budapest Airport elnéptelenedése miatt, a kormányzat máris önként 450 milliárdról 1000 milliárdra srófolta fel a vevőnek állítólag járó kártalanítás összegét.

A Malév-csőd az államkasszáig gyűrűzhet - több száz milliárd lehet a tét

A ferihegyi repülőtér privatizációs szerződése alapján hatalmas kiadása keletkezne az államnak, ha a Malév bedőlése miatt a Budapest Airport is csődbe menne. Ma még azonban egyáltalán nem biztos, hogy az esetleges több száz milliárdos kártérítés minden feltétele teljesül. Azt se tudni, egyáltalán az állam húzná-e a rövidebbet, ha perre menne a Budapest Airporttal.

Elkaszálták Budai Gyula egyik feljelentését

A Fővárosi Főügyészség elutasította Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak a Budapest Airport privatizációjával kapcsolatban tett feljelentését.

Sólyom: igazuk van a tiltakozóknak

Igazuk van azoknak, akik tiltakoznak a szentkirályszabadjai polgári repülőtér megépítése ellen - mondta Sólyom László köztársasági elnök vasárnap újságíróknak, miután megtekintette a szentkirályszabadjai repülőtér építését.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI