Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Lapok:
HVG [X]
Személyek:
Schmitt Pál [X]

Schmitt Pál

Schmitt Pál

Schmitt Pál (Budapest, 1942. május 13. –) a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó (1968, 1972), sportdiplomata, diplomata, közgazdász, politikus, 1983 és 2010 között a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, majd elnöke, 1995 és 1999 között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke, 2010 és 2012 között Magyarország köztársasági elnöke.

2012-ben nagy vihart kavaró plágiumügybe keveredett, amikor a HVG hetilap kiderítette, hogy kisdoktori disszertációja majdnem teljes egészében más szerzők műveinek szó szerinti fordítása. Március 29-én a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, április 2-án lemondott államfői tisztségéről, megtartva a volt államfőknek járó, nagy összegű életjáradékot. Schmitt továbbá az egyetlen olyan magyar köztársasági elnök, aki hivatali ideje alatt egyetlenegy törvényt sem küldött vissza a parlamentnek és egy törvény esetében sem kért előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

Találatok: [100]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Schmitt-ügy: ferdített az MTI?

Tévesen írta pénteken az MTI, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyelőre nem döntött arról, indítanak-e eljárást a NOB-tag Schmitt Pál ellen a plágiumügye miatt. A forrásként használt hírügynökségi beszámolókban nem ez szerepel, ráadásul a hvg.hu kérdésére a NOB sajtóosztályán ismét megerősítették, hogy már folyik a formális eljárás Schmitt ügyében.

Schmitt vagyonnyilatkozata: cáfolja a KEH, hogy titkolóztak

Kiss Norbert szerint nem igaz, hogy Schmitt Pál lemondott államfő eltitkolta volna a fele részben tulajdonát képező lakóingatlanból származó bevételt.

Megdicsérték Tulassayt a Schmitt-ügy miatt

"Csodálatra méltó bátorságról" tett tanúbizonyságot Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora, amikor a "fennálló magyar rendszerrel" szemben fellépve hozzájárult Schmitt Pál volt köztársasági elnök kisdoktori címének visszavonásához - írja szerkesztőségi véleményében a Nature, a világ egyik legismertebb tudományos magazinja.

"Tragikomikus" - a Schmitt-interjú miatt akadt ki a MÚOSZ

A MÚOSZ Etikai Bizottsága szerint Obersovszky Péter a Schmitt Pállal március 30-án készített és aznap este az M1-en felvételről sugárzott interjújában megsértette az újságírói etika szabályait.

Schmitt-ügy: Réthelyiék bekérték a szenátusi jegyzőkönyvet

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) bekérte a jegyzőkönyvet a Semmelweis Egyetem egy héttel ezelőtti szenátusi üléséről, amelyen Schmitt Pál köztársasági elnök doktori címének visszavonásáról döntöttek – erősítette meg az MTI értesülését csütörtökön a tárca.

Balavány György: Politika versus sajtó a Schmitt-ügyben: Nemzeti médiatahóság

A médiahatóságot működtető hatalom nem szereti az igazi újságírókat, mert nem szereti a jó, vagyis őszinteségre kényszerítő kérdéseket.

Tokfalvi Elek: Schmitt-ügy: megállt a tudomány

Ennek a válságnak Tulassay rektor, a hibátlanul konzervatív orvosprofesszor a hőse. Ha a hazug, csaló Schmitt – akár a saját szakállára, akár Orbán jóváhagyásával – perelni merészel, abból irdatlan balhé lesz.

Schmitt lett a "nap Pinokkiója"

A The Times vezető konzervatív brit napilap, a Handelsblatt német üzleti lap és a Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív lap Schmitt Pállal foglalkozó írást közölt, a Die Welt német konzervatív lap a budapesti ingatlanpiacról írt, a Financial Times Deutschland című üzleti lap pedig a Magyar Nemzeti Bank új likviditásnövelő eszközéről számolt be. Az osztrák plágiumbizottság elnöke a Der Standardnak adott interjút, kitérve a magyar köztársasági elnök ügyére is.

Kiálltak Tulassay mellett a magyar orvostársaságok is

A magyar orvostársaságok kiállnak Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora és tettei mellett - közölte a 127 tagtársaságot tömörítő Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége szerdán. Előző nap az egyetem 117 professzora nyilvánította ki, hogy kiállnak a szenátus múlt heti döntése mellett, amellyel az akkor még köztársasági elnöki pozíciót betöltő Schmitt Páltól visszavonták doktori címét.

Schmitt példát mutatott Magyarországnak Kósa szerint

A Fidesz alelnöke szerint Schmitt Pál a lemondásával államférfihoz méltó döntést hozott: komolyan vette esküjét, és azt mondta, nem tudja képviselni a nemzet egységét.
Találatok: [100]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI