Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Igazságügyi Minisztérium [X]
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Közigazgatási múlttal előnyben

Szakmai indokokkal magyarázza a kormány a bírói pályázatok elbírálási szabályainak átírását, de az indoklás mögül kilóg a politikai lóláb.

Hatalmasat sumákol a kormány: nem mondja meg, kiket jelölt strasbourgi bírónak

Nem tisztességes, nem átlátható és nem konzisztens az a folyamat, amelyben a kormány eldöntötte, ki lesz Magyarország három strasbourgi bírójelöltje – áll a Helsinki Bizottság közleményében.

Közel hétmilliót kapott a kirúgott Répássy Róbert

Jogszerűen kapott majdnem hétmillió forintot az Igazságügyi Minisztériumból kirúgott Répássy Róbert. A volt államtitkárnak a lelépési pénz mellé ki nem vett szabadságait is kifizették. Mivel azonban a pénzt 75 százalék adó sújtja, csak a negyedét kapja meg.

Kinyílott a pitypang: Újabb 300 millió forint Kerényinek

A Magyar Közlöny legfrissebb számában olvassuk, hogy a „tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése ügyével összefüggő feladatok finanszírozására” 300 millió forintot szán a kormány. A pénz az Igazságügyi Minisztériumon keresztül jut el a miniszterelnöki megbízotthoz, Kerényi Imréhez.

NA, MIRŐL NEM VOLT SZÓ A KORMÁNY ÉS AZ AMERIKAI CÉGEK TALÁLKOZÓJÁN?

Noha az amerikai beutazási tilalom ügye mögött vélhetően amerikai cég jelzése állhat, az Igazságügyi Minisztérium és az Amerikai Kereskedelmi Kamara ezt meg sem említve újította meg ünnepélyesen a stratégiai megállapodását szerdán. Az AmCham feladata az lesz, hogy segítsen a jogszabályok előkészítésében. Sok területet említettek, de a korrupciót nem.

Ötmillióért írják külsős jogászok a törvényeket

Csaknem ötmillió forint tanácsadói díjat fizet ki az igazságügyi minisztérium külsős jogászoknak az új Büntető Törvénykönyv és Polgári Törvénykönyv előkészítésében való részvételért – derül ki a kormány honlapján nyilvánosságra hozott szerződésekből.

Palotaforradalom

Vége a cinkos összekacsintásnak az állami szférában? A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. belső jelentése tudatos károkozással vádolja a Duna Palota Kft. elöljáróit - akik egykor Lamperth Mónika stábját alkották.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Trafikmutyi

Trafikmutyi

A dohányzás visszaszorítása ürügyén a kormány újraszabályozta a dohánykiskereskedelmet. A trafik koncessziók odaítélése teljesen átláthatatlanul történt, a pályázatokat jelentős része kormány...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI