Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Akták:
Kaszinóváros - Sukoró [X]
Lapok:
Hírszerző [X]
1.327.000.000 Ft

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai, valamint pilisi ingatlanok cseréje miatt. 2016. októberében felmentették másodfokon a Sukoró-per két fővádlottját. 2017. júniusában végül három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

Találatok: [35]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Nem nyilvánosak a Gyurcsány elleni ügyészségi iratok

Gyurcsány Ferenc titkársága közleményében árulkodónak nevezte, hogy Rubovszky György "nem meri" nyilvánosságra hozni azt az iratcsomagot, amelyet a legfőbb ügyész küldött.

Sukoró: Császy Zsolt nyilvánosságra hozta tanúvallomásait

A gyanú szerint egy földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érhette az államot. Császy Zsoltot az ügyben bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével gyanúsítják.

A Jobbik már előzetesbe venné Gyurcsányt

A Jobbik képviselője szerint a szabadlábon lévő volt miniszterelnöknek lehetősége van bizonyítékok megsemmisítésére és tanúk befolyásolására.

Gyurcsány már megadta mobilját az ügyészségnek

Megjelent a Magyar Közlönyben szerda délután az az országgyűlési határozat, amely felfüggeszti Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát. A Központi Nyomozó Főügyészség mostantól bármikor beidézheti gyanúsítottként kihallgatásra a volt miniszterelnököt.

Felmentették Joav Blumot

A Székesfehérvári Városi Bíróság első fokon felmentette a közokirat-hamisítás vádja alól Joav Blum izraeli-magyar üzletembert.

Császy: ingatag a Sukoró-ügy vádjának alapjául szolgáló értékbecslés

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatója véleménye szerint egy ügyészségi határozat alapján megkérdőjelezhető az a szakértői értékbecslés, amely a Sukoró-ügyben az állam részéről 1,3 milliárd forintos vagyonvesztést feltételezett.

Sukoró-ügy: Bajnai szerint Gyurcsány törvényesen járt el

Megalapozatlannak tartja Bajnai Gordon volt miniszterelnök azokat az okokat, amelyek miatt az ügyészség gyanúsítottként hallgatná ki Gyurcsány Ferencet a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban.

Az ügyészség szerint Gyurcsány túllépte a hatáskörét Sukoró-ügyben

Az ügyészség szerint a volt miniszterelnök azzal lépte túl hatáskörét, hogy meghatározta - cserében - a telek értékesítésének módját.

A bizottság kiadja Gyurcsány Ferencet

A testület hat tagja támogatta a döntést, kettő ellene szavazott - tájékoztatott Rubovszky György (KDNP) elnök a mentelmi bizottság keddi ülése után.
Találatok: [35]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Akták

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
Egymásért Egy-Másért-ügy

Egymásért Egy-Másért-ügy

2007 áprilisában számolt be először róla a sajtó, hogy hat, az Egymásért Egy-Másért Alapítványhoz köthető személyt vettek őrizetbe vám- és áfacsalás gyanújával. A gyanúsítottak a vád szerint...
Vesztegetés az INA privatizációjánál

Vesztegetés az INA privatizációjánál

A horvát ügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni igazgatósága (USKOK) 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. Az USKOK szerint a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI