Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Akták:
Kaszinóváros - Sukoró [X]
Kulcsszavak:
protekció [X]
1.327.000.000 Ft

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai, valamint pilisi ingatlanok cseréje miatt. 2016. októberében felmentették másodfokon a Sukoró-per két fővádlottját. 2017. júniusában végül három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Sukoró-ügy: téves ügyészségi értelmezés?

Megdöbbentőnek tartja a Sukoró-ügy büntetőeljárásában elhangzott ügyészségi érvelést a magyar államot a polgári perben képviselő Sárhegyi és társai ügyvédi iroda képviselője.

Aláírást gyűjtenek Gyurcsány Ferenc támogatói

Közéleti személyiségek tiltakoznak Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztése kapcsán. Közlemény szerint ugyanis "koncepciós eljárást indítanak a volt miniszterelnök ellen".

Az MSZP kiáll Gyurcsány Ferenc mellett

A volt miniszterelnök elleni eljárás egy koncepciós per körvonalait rajzolja ki - kommentálta kedden Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője, hogy az Országgyűlés hétfőn késő este felfüggesztette a korábbi kormányfő mentelmi jogát. Szijjártó Péter szerint Gyurcsány nem tudja elfogadni, hogy ez már nem egy következmények nélküli ország.

Gyurcsány-ügy: tovább romolhat az ország megítélése

Hétfőn este az Országgyűlés felfüggesztette Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogát. Bár az ex kormányfő maga is kérte kiadatását, az MSZP ez ellen voksolt, míg a többi formáció zöld utat adott a politikus elleni ügyészségi vizsgálatnak. A STOP a politikai elemzőt kérdezte a várható következményekről.

Kis János: megfélemlítési kísérlet a Gyurcsány elleni eljárás

Kis János filozófus Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök gyanúsításáról mondta el a Népszabadságnak véleményét.

Döntött a parlament: Gyurcsány az ügyészek markában

Megszavazta az Országgyűlés a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését hétfőn késő este: a képviselők közül 306-an igennel szavaztak - köztük mindhárom független képviselő, így Szili Katalin is. A szocialisták kivétel nélkül nemmel voksoltak. Gyurcsány nem nyomott gombot. A szavazás előtt a volt kormányfő a pillanat történelmi súlyát átélve a pulpitusról mondott vádló beszédet vádlói ellen.

Hálózati figurák az előző kormányok leggyanúsabb bizniszeiben II.

Belső elhárító, ÁVH-s vallatótiszt, MSZMP-elnöki irodavezető és moszkvai káderképzőn szocializálódott külügyes. E személyes "hozzávalók" mellett néhány offshore cég is kellett a 2002-2010-es időszak ama bizniszeihez, amelyeket különös odafigyeléssel vizsgál a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal.

Három dolgot vár a segélyből élőktől Bajnai - interjú a miniszterelnökkel

Interjú Bajnai Gordon miniszterelnökkel, aki beszélt arról is, miért állt ki a kormány a vitatott sukorói kaszinóberuházás mellett.

Tátrai csak végrehajtó volt?

A Magosz szövetségi igazgatója szerint Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója csak egy végrehajtó szerepét töltötte be "az állami vagyon szétlopásában".
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI