Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Akták:
Kaszinóváros - Sukoró [X]
Lapok:
stop.hu [X]
1.327.000.000 Ft

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai, valamint pilisi ingatlanok cseréje miatt. 2016. októberében felmentették másodfokon a Sukoró-per két fővádlottját. 2017. júniusában végül három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Fél év szünet után ismét itt a Sukoro-ügy

Tanúmeghallgatással csaknem féléves szünet után kedden folytatódott a sukorói telekcsere ügyében indított büntetőper tárgyalása a Szolnoki Törvényszéken.

Alaptalanul rágalmazott Orbán embere

Az MSZP szerint a Központi Nyomozó Főügyészség pénteki, a sukorói ügyben hozott döntése azt bizonyítja, hogy "Orbán pitbulljainak vádjai koholt vádak lehetnek" - mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a szocialisták szóvivője.

Polt Péter: Sukoró-ügyben nem tervezik Orbán és Martonyi tanúkihallgatását

Az ügyészség nem tervezi Orbán Viktor miniszterelnök és Martonyi János külügyminiszter tanúkihallgatását a Sukoró-ügyben - rögzítette a szocialista Molnár Csaba írásbeli kérdésére válaszolva Polt Péter legfőbb ügyész...

Sukoró-ügy: Gyurcsány gondoskodik az eljárás teljes nyilvánosságáról

Gyurcsány Ferenc arra szólítja fel az ügyészséget, hogy majdani gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér.

Aláírást gyűjtenek Gyurcsány Ferenc támogatói

Közéleti személyiségek tiltakoznak Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztése kapcsán. Közlemény szerint ugyanis "koncepciós eljárást indítanak a volt miniszterelnök ellen".

Az MSZP kiáll Gyurcsány Ferenc mellett

A volt miniszterelnök elleni eljárás egy koncepciós per körvonalait rajzolja ki - kommentálta kedden Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője, hogy az Országgyűlés hétfőn késő este felfüggesztette a korábbi kormányfő mentelmi jogát. Szijjártó Péter szerint Gyurcsány nem tudja elfogadni, hogy ez már nem egy következmények nélküli ország.

Gyurcsány-ügy: tovább romolhat az ország megítélése

Hétfőn este az Országgyűlés felfüggesztette Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogát. Bár az ex kormányfő maga is kérte kiadatását, az MSZP ez ellen voksolt, míg a többi formáció zöld utat adott a politikus elleni ügyészségi vizsgálatnak. A STOP a politikai elemzőt kérdezte a várható következményekről.

Gyurcsány ellenében döntöttek a szocialisták

Bár a volt kormányfő, Gyurcsány Ferenc szembe kíván nézni vádlóival, a parlament mentelmi bizottságának MSZP-s tagjai nemmel szavaztak az egykori miniszterelnök mentelmi jogának esetleges kiadásáról a bizottság keddi ülésén, és erre kérik a frakció tagjait is, mert nem tartják megalapozottnak az ügyészség álláspontját.

A Jobbik arra kéri a kormányt, mondja fel a szerződést

A Jobbik hiányolja a közérdekű adatokat tartalmazó sukorói koncessziós szerződést a minisztérium honlapján, illetve felszólította a kormányt, hogy mondja fel a kontraktust, ha az még életben van.

Botrány a Sukoró-ügyben tartott sajtótájékoztatón

Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint "teljesen egyértelműen végigvezethető", hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon hamisan tanúskodott az ügyészség előtt.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
Filozófuspályázatok

Filozófuspályázatok

2005-ben a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt pályázatokon a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete három évre 70 millió 500 ezer forint vissza nem térítendő...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI