Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Olajfolt Gyurcsányon

Az Energol-ügyben végrehajtott egyik házkutatás során Gyurcsány Ferenchez köthető érzékeny offshore iratokat találtak a nyomozók. Gyurcsány személyesen is részt vett egy olajos cég, a Fortus Rt. irányításában, amelynek egyik vezetőjét kis híján kivégezték, a befolyó százmilliók ettől függetlenül nagyban hozzájárultak a későbbi miniszterelnök cégbirodalmának felhizlalásához.

Okirat-hamisítás az elhárításnál?

Már két gyanúsítottja van annak az államtitokként kezelt nyomozásnak, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség a Gyurcsány-kormány idején romák sérelmére elkövetett gyilkosság sorozathoz kapcsolódó cselekményeket vizsgál – értesült a Magyar Nemzet.

Felfelé buktatták a hallgatásért cserébe?

A katonai elhárítás már a szocialista Juhász Ferenc minisztersége alatt feltárta a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdasági főosztályán zajló visszaéléseket, és erről jelentést is tett a szaktárca vezetőinek – tudta meg a Magyar Nemzet.

Elvesztegetett honvédelem (III.)

A HM több cégénél, például a HM EI Zrt.-nél és a HM Rekreációs Kht.-nál is kenőpénzeket osztottak vissza az alvállalkozók egy-egy vaskos állami megrendelésért – vallotta a honvédelmi tárcánál nemrég kitört korrupciós botrány egyik főszereplője a katonai ügyészségen.

Maffiagyanú, Szekeres nem mond le

Úgy vállalja Szekeres Imre a politikai felelősséget a honvédséget és a tárcát érintő súlyos korrupciós ügyekért, hogy nem mond le a miniszterségről. A Magyar Nemzet információik szerint a tárcánál további bűncselekménygyanús ügyekre derülhet fény az egyik őrizetbe vett személy titkos hangfelvételei alapján.

Behívót kapott Sólyomtól Szekeres

Sólyom László köztársasági elnök – aki egyben a Magyar Honvédség főparancsnoka is – a hivatalában kért tegnap tájékoztatást Szekeres Imre honvédelmi minisztertől a honvédséggel kapcsolatos ügyekről. Mint ismert, nemrég előzetes letartóztatásba helyezték a Honvédelmi Minisztérium (HM) felügyelete alatt álló Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát, akit befolyással való üzérkedéssel gyanúsítanak. Lapunk beszámolt arról is, hogy a HM több volt vezetőjét, köztük a honvédség magas rangú tisztjeit helyezték őrizetbe egy súlyos korrupciós ügy miatt.
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Akták

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

A katonai ügyészség - Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán - nyomozást indított a Honvédelmi Minisztériumban (HM) történt vesztegetések és más bűncselekmények gyanújával....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI