Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
KÉSZ Kft. [X]
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nekik hoz hasznot a Puskás stadion építése

A kiemelt kormányzati beruházásként megvalósuló Puskás stadion építésébe a fővállalkozó Magyar Építő-ZÁÉV páros alvállalkozóként bevonja többek közt a WHB-t, Mészáros Lőrincék CLH Kft.-jét, a Köztit, a Reneszánsz Zrt.-t, és jut munka a KÉSZ-nek is.

Miért hagyta átverni magát az építőipari óriás?

Az ország egyik legnagyobb építőipari cége csődközelben evickélt, de ennek ellenére egymilliárd forintot fordított egy műgyűjtemény megvásárlására. A gyűjtemény valós értéke legfeljebb a tizede lehet, a pénz egy olyan Kft-hez került, amit tulajdonosai eladtak egy off shore cégnek, majd felszámolták.

A Mekong-deltába kellett menni a papírokért

Magyar pénzből, és kifejezetten magyar vállalkozások számára hirdettek meg a nyáron egy 20 milliárd forintos kórházberuházást Vietnamban.

Első fokon felmentették az UD Zrt. vezérigazgatóját

Bűncselekmény hiányában felmentette a Fővárosi Bíróság az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezérigazgatóját a hivatali visszaélés vádja alól. Az ügyész fellebbezett, az ítélet nem jogerős. A bíró szerint a vádból nem derült ki, hogy mi is volt pontosan a vádlottak célja.

Védője szerint felmentik a volt UD-vezért

Bűncselekmény hiányában felmentő ítéletre számít az UD-ügy egyik szálán folyó büntetőperben a magánnyomozó cég volt vezetőjének védője, miután a tegnapi tárgyaláson tanúkat hallgatott meg a bíróság.

Átalakítás alatt

Felzúdulást keltett a KÉSZ-csoport egyik tagjának csődvédelmi kérelme, de a holding bízik az egyezségben.

Januárban áll bíróság elé az UD volt vezetője

Január 26-ára tűzték ki a Fővárosi Bíróságon annak a büntetőpernek az első tárgyalását, melyben az öt vádlott egyike az UD Zrt. volt vezetője. Tóth János felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés vádjával áll bíróság elé.

UD-ügy: Demeter felelőssége is felvethető

Tagadta Szilvásy György, hogy jogsértést követett volna el az UD-ügyben. A volt titokminiszter a bíróságon ellene folyó személyiségi jogi perben tegnap tartott meghallgatásán azt mondta: csak az előírásoknak megfelelően tájékoztatta a nyilvánosságot.

Vádat emeltek az UD Zrt. egyik vezetője ellen

Felbujtóként, hivatali visszaélés vádjával áll bíróság elé Tóth János, az UD Zrt. volt vezetője - tudtuk meg. A Fővárosi Bíróságon kezdődő büntetőper tárgyalását még nem tűzték ki.

Százmilliós GVH-büntetések építőiparban

Jogerősen pert nyert a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három kartellező építőipari vállalkozás ellen.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Puskás Ferenc Stadion

Puskás Ferenc Stadion

Négy építési megbízás után a Puskás Stadion bontási munkálatait is a ZÁÉV Zrt. nyerte el, a cég a Földi-Trans 2001 Kft.-vel dolgozik együtt. A munkát 4 milliárd forintért vállalták.  A ZÁÉV...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI