Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
klientúra [X]
Személyek:
Handó Tünde [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Handó Tünde a kabinet segítségével verné le kritikusait

Új szintre lép az OBH-elnök harca az őt felügyelő bírói tanács ellen: a meghekkelt küldöttgyűlés után kormányzati segítséggel törvénymódosítás készül.

Állami megbízásokból hízik Bajkai István frissen alapított közbeszerzési tanácsadócége

„A többpártrendszer 'kellékei' egy rendszert sem tesznek demokráciává – ahhoz a hatalmat gyakorlók demokratikus elkötelezettsége is kell” – nyilatkozta Bajkai István. Persze szó sincs arról, hogy a fideszes képviselőjelölt a kormánypártot bírálná ezekkel a szavakka

Handó Tünde: Magánélettől független hivatás

Korábban gyakran partikuláris érdekek érvényesültek az Országos Igazságszolgáltatatási Tanácsban (OIT), így az egyes döntések során nem feltétlenül az egységes, magas színvonalon ítélkező és az ügyeket ésszerű határidőn belül lezárni képes igazságszolgáltatás megteremtése volt a cél – jelentette ki lapunknak Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.

A Guardian bemutatja Handó Tündét

Handó Tündéről és a magyar bíróságok átalakításáról, valamint a Velencei Bizottság véleményéről írt kissé gunyoros hangvételű cikket a brit Guardian. A szabadúszó jogi szakíró, Joshua Rozenberg által jegyzett anyag így kezdődik:

Handó: Senki nem vonta kétségbe pártatlanságomat

Darák Péter szolgáltató bíróságokat szeretne, ezért megnyitná a Kúria kapuit a társszakmák előtt. Handó Tünde szerint évtizedek óta vizsgálja a saját pártatlanságát, de eddig nem merült fel kétely.

Handó érvel: baráti kötődései ellenére sem kétséges pártatlansága

Darák Péter, a Kúria kedden megválasztott elnöke a bíróság igazgatási szervezetének átalakításától azt reméli, hogy az ítélkezés egységessé, gyorssá válik, a bírósági szervezet megújul, a jogkeresők pedig elégedettek lesznek.
Találatok: [7]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI