Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
klientúra [X]
Intézmények:
Hortobágyi Nemzeti Park [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

A kisemmizett gazdák mellett az MSZP és a DK

Közös sajtótájékoztatón tiltakozott az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) azért, mert a Hortobágyi Nemzeti Park területén meghirdetett pályázatok során állattartó gazdák veszítették el a korábban használt legelőiket.

A vizsgálatot felejtsék el?

Amilyen serényen tüsténkedik a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Norvég Civil Támogatási Alap elosztását végző, illetve a kedvezményezett szervezetek ügyében, a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) vitatott földbérleteinek esetében a vizsgálat úgy készül, mint a Luca széke. A több ezer hektáros területen a régi bérlők hivatalosan csak augusztus 31-ig legeltethetnek. Hogy mi lesz ezután, senki sem tudja. Ők mindenesetre nem hátrálnak, újabb demonstrációra, de akár polgári engedetlenségre is készek.

Ángyán József hatodszor is borít

Hamarosan közzéteszi immár hatodik jelentését a Kielegyenafold.hu honlapon Ángyán József volt államtitkár, Fidesz–KDNP-s, majd független volt parlamenti képviselő az állami földbérleti rendszer visszásságairól. Ennek egyik legfőbb megállapítása, hogy az állam eddig a gazdálkodó családok, helyi közösségek helyett a politikaközeli nagybirtokkal, a „zöldbárókkal”, a globális és hazai nagytőkével, annak oligarcháival kötött szövetséget, s alakított ki „stratégiai partnerséget”.

DK: azonnal mondjon le Fazekas Sándor!

A Szolnok megyei lépfene fertőzés szomorú bizonyítéka annak, hogy a Fideszes agrárpolitika baráti föld-panamáinak már emberéletek veszélyeztetése sem állhatja útját – írja közleményében a DK.

Miniszterközeli lépfene

250 hektár állami földet nyert el a cég Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi területén, amelynek telepén lépfenével fertőződtek a marhák. A tulajdonos igen jó kapcsolatban van Fazekas Sándor agrárminiszterrel.

A miniszter nem jött – felháborodtak a magyar gazdák

Hiába hívták, nem ment el Berettyóújfaluba Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, hogy válaszoljon a helyi parasztoknak: miért nem nyertek a Hortobágyi Nemzeti Park területeire kiírt bérleti pályázaton.

Földes kavarás Hortobágyon – Orbán kivizsgáltatja

Miután a Vidékfejlesztési Minisztérium a „a baloldal vidékfejlesztési őszödizmusának” nevezte a hortobágyi földek pályáztatásával kapcsolatos csalásokról szóló kérdéseket, a miniszterelnök megkérte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, vizsgálja ki az ügyet.

Földmutyi: a helyzet a Hortobágyon is fokozódik

Berettyóújfalu és Furta után most már Derecskén is áll a bál a földmutyi miatt. A Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területeire kiírt pályázatokon is strómanok vitték el a földeket a helyben termelő gazdálkodók helyett - írja közleményében Gőgös Zoltán.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Visszaélés a földpályázatoknál

Visszaélés a földpályázatoknál

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős volt államtitkára 2012 januárjában mondott le posztjáról, döntését azzal indokolva, hogy "a társadalom túlnyomó többsége...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI