Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
klientúra [X]
Intézmények:
Országos Bírósági Hivatal [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Handó Tünde a kabinet segítségével verné le kritikusait

Új szintre lép az OBH-elnök harca az őt felügyelő bírói tanács ellen: a meghekkelt küldöttgyűlés után kormányzati segítséggel törvénymódosítás készül.

Állami megbízásokból hízik Bajkai István frissen alapított közbeszerzési tanácsadócége

„A többpártrendszer 'kellékei' egy rendszert sem tesznek demokráciává – ahhoz a hatalmat gyakorlók demokratikus elkötelezettsége is kell” – nyilatkozta Bajkai István. Persze szó sincs arról, hogy a fideszes képviselőjelölt a kormánypártot bírálná ezekkel a szavakka

"A beletörődés a legrosszabb"

2010-ben II. Erzsébet a Brit Birodalmi Érdemrend tiszteletbeli tagjává avatta, elismerve ezzel a brit-magyar kereskedelmi kapcsolatok terén folytatott korrupcióellenes tevékenységét. A Transparency International magyar kirendeltségének ügyvezetőjével a korrupció természetéről beszélgettünk.

Bírósági reform: kapitulált a kormány

Végül is meghátrált a Fidesz: a Velencei Bizottság kifogásainak zömét elfogadták, és készek az igazságszolgáltatás függetlenségét fenyegető bírósági reform szinte összes fontosabb elemének visszavonására. Már csak a bírák kényszernyugdíjazásából nem enged a kormány.

Handó Tünde: Magánélettől független hivatás

Korábban gyakran partikuláris érdekek érvényesültek az Országos Igazságszolgáltatatási Tanácsban (OIT), így az egyes döntések során nem feltétlenül az egységes, magas színvonalon ítélkező és az ügyeket ésszerű határidőn belül lezárni képes igazságszolgáltatás megteremtése volt a cél – jelentette ki lapunknak Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.

Már lefizetni sem kell

Jó hír: van egy terület Magyarországon, ami egyértelműen hatékonyabbá vált és jobban működik, mint korábban. Rossz hír: ez a terület éppen a korrupció.

A Guardian bemutatja Handó Tündét

Handó Tündéről és a magyar bíróságok átalakításáról, valamint a Velencei Bizottság véleményéről írt kissé gunyoros hangvételű cikket a brit Guardian. A szabadúszó jogi szakíró, Joshua Rozenberg által jegyzett anyag így kezdődik:

Handó: Senki nem vonta kétségbe pártatlanságomat

Darák Péter szolgáltató bíróságokat szeretne, ezért megnyitná a Kúria kapuit a társszakmák előtt. Handó Tünde szerint évtizedek óta vizsgálja a saját pártatlanságát, de eddig nem merült fel kétely.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI