Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Környezetvédelmi Minisztérium [X]
Találatok: [53]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Fejetlenség klímaügyben

A tavaszi botrány óta, mikor kibocsátási egységeink unión kívüli országhoz kerültek, Magyarország nem értékesített szén-dioxidkvótát.

Illés Zoltán bocsánatot kért Réz Andrástól

A környezetvédelmi államtitkár valótlanul híresztelte, hogy az előző kormány 100 milliós értékben kötött PR-szerződést Réz Andrással.

Kiverte a biztosítékot a kormány legújabb trükkje

A világ legjobb üzlete vagy pitiáner ügyeskedés? A magyar szén-dioxid-kvóták nemzetközi botrányba fulladt eladásáról van szó.

Nyilvánossá vált kvótaüzletek

Meglepő fordulat állt be a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) kommunikációjában, mivel a tárca kabinetfőnöke nyíltan beszélt egy, a napokban létrejövő szén-dioxid-kvóta-eladási szerződésről.

Zavaros kvótabiznisz

Verseny nélkül bízott meg egy közvetítőt 4 milliárd forint értékű klímakvóta értékesítésével a zöld tárca. A stikli csupán véletlenül, egy balul elsült üzlet után derült ki.

Ki mond igazat kvótaügyben?

Egyre jobban sántít a magyar szén-dioxid-kvóták eladásának ügye. Piaci szakértők szerint nem valószínű, hogy az események úgy történtek, ahogy azt Molnár József, az ügyletet lebonyolító minisztériumi kabinetfőnök előadta. Molnár utóbb azt állította, hogy japán cégek 5 millió magyar kibocsátási egységet vásárolnának, és ebben az ügyben jelenleg is tárgyalásokat folytatnak az érdeklődőkkel.

Ki mond igazat kvótaügyben?

Egyre jobban sántít a magyar szén-dioxid-kvóták eladásának ügye. Piaci szakértők szerint több ponton nem valószínű, hogy az események úgy történtek, ahogy azt Molnár József, az ügyletet lebonyolító Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium kabinetfőnöke előadta.

Varga Mihály: számoljon el a kormány a kvótákkal

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a széndioxid CER-kvóták további értékesítésével és kezdjen vizsgálatot az ügyben - mondta Varga Mihály, az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatóján.

Egyre sötétebb üzlet a kvótaértékesítés

Egyre nagyobb árnyék vetül a szén-dioxid-üzletre, a legújabb értesülések szerint az Európa-szerte hullámokat vető magyarországi ügylet csak próbája volt egy jóval nagyobb volumenű üzletnek.

Nyomuk veszett a botrányos kvótáknak

A magyar kormány másfél hete jelentette be, hogy újabb, szén-dioxid-kvóták eladásáról szóló szerződést írt alá. Az ügylet eltér a korábbi kvótaeladásoktól, és bár jogsértés nem történt, néhány nappal később a magyar kvóták miatt felfüggesztették az EU kvótakereskedelmi rendszerét. Megpróbáltuk feltérképezni, hogy hova vetődhettek a botrányt okozó magyar kvóták.
Találatok: [53]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Akták

Nyírfa-dosszié

Nyírfa-dosszié

A Nyírfa-ügy néven elhíresült botrány felszínre kerülésének előzménye az Információs Hivatal 1996. november 14-én meginduló belső vizsgálata volt, melynek lezárását követően Nikolits István,...
Millenáris Kht. (akta)

Millenáris Kht. (akta)

A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus korrupciós ügye kötődik, az "országimázs-mutyi". 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a...

Intézmények

Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI