Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
Arcadom Rt. [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Debreceni villamosbotrány: feljelentés lehet a vége

Holnap kezdi meg munkáját az a bizottság, amelynek jelentést kell készítenie a kudarcos debreceni villamosberuházásról. Az ellenzéki képviselők szerint tisztázatlan sok százmillió forint sorsa, ezért elképzelhetőnek tartják Demján Sándor meghallgatását is.

Kósa Lajos visszakozott: mégis Demján cége folytatja a munkát

Bár korábban bejelentette, hogy szerződést bontanak az ATK-Debrecen Konzorciummal, most erről már szó sincs. A villamosvonalat május végén kellett volna átadni.

Az Arcadom megdöbbent, de folytatni akarja

A Demján Sándor érdekeltségébe tartozó, budapesti székhelyű Arcadom Zrt. megdöbbenéssel értesült arról, hogy Debrecen önkormányzata a 2-es villamosvonal kivitelezésére kötött szerződés felbontására készül. A cég sajtóközleménye alapján az Arcadom még bízik benne, hogy továbbra is folytathatja a 7,5 milliárd forintos beruházást.

Villamosbukta Debrecenben: nincs kész a pálya, új tendert írnak ki

Nem lett kész határidőre a 2-es villamosvonal Debrecenben, ezért az önkormányzat érvényesíti maximum 900 millió forintos kötbérigényét a kivitelező konzorciummal szemben, egyúttal új közbeszerzés kiírására készül. A cégcsoport vezető cége a Demján Sándor üzletember érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt.

Kósa Lajos: rosszul kalkulált a konzorcium

A debreceni 2-es villamosvonalat építő konzorcium rájött, hogy rossz kalkuláció alapján adott be árajánlatot, de ez nem a mi dolgunk. Ezt Kósa Lajos polgármester mondta a mai debreceni közgyűlésben.

Meseszerűen megnyíló pénzcsapok Kósa Lajos városában

Úgy tűnik, van hatása annak, ha Kósa Lajos polgármester munkahelye, azaz a debreceni városháza előtt munkagépekkel akar tiltakozni többtucatnyi ki nem fizetett, dühös ember, az épülő 2-es villamosvonal alvállalkozói, akik hónapok óta nem jutottak hozzá a pénzükhöz.

Jogsértések nehezítik a debreceni villamosépítkezést

A debreceni 2-es villamosvonal pályaépítését végző háromtagú konzorcium vezető tagvállalata, az Arcadom Zrt. munkatársai március 2-án jogsértő módon magukkal vitték a projekthez tartozó iratokat - mondta el Miklóssy Ferenc, a konzorciumi tag Keviép Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn. Hozzátette: ezért visszavonták a cég vezetői jogát.

Debreceni villamosprojekt: csak kérdések vannak

Aligha készül el határidőre az új vonal. Félmilliárd forinttal tartozik a főkivitelező az alvállalkozónak.
Találatok: [8]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI