Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
Bombardier [X]
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nagyon rossz üzletet kötött a MÁV

Hirtelen ötlettől vezérelve – vagy talán politikai nyomásra – vásárolt tíz Talent motorvonatot a MÁV a 2006-os választások előtt.

Papcsák Ferenchez kerülhet a Bombardier-dosszié

Elfékezte magát a Bombardier: a vasúti járműgyártó és a MÁV motorvonat-szállítási szerződése az elszámoltatási kormánybiztos asztalára kerülhet.

Hibás motorvonatok: milliárdos fékper a vasútnál

Egymás torkának ugrott a MÁV és a Bombardier a Talent motorvonatok típushibája miatt. Hogy a szerelvényekkel gondok vannak, azt az állami vasút és a járműgyártó is elismeri, de abban nem tudtak megállapodni, ki fizesse a javítások költségét.

Tízmilliárdos vagonüzlet - Minisztériumi hátszél a Bombardier-nek

A Bombardier-nek lobbizik a közlekedési tárca: javaslata szerint a MÁV-nak a kanadai–német járműgyártó magyar cégével kellene felújíttatnia 50 intercity vagonját.

Újabb botrány készül? Észszerűtlen a MÁV 22 milliárdos mozdonybeszerzése

A MÁV mintegy 22 milliárd forintért 25 mozdonyt vesz a Bombardier-től és további 25 vásárlását tervezi, annak ellenére, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vizsgálata megállapította: a kiválasztott típus annyi energiát pazarol el kiszórt versenytársához, a Siemens Taurusához képest, hogy abból 40 év alatt 18 újabb mozdonyt vehetnénk.

Vonattender szállítóhoz igazítva?

Testre szabott járműtenderekkel startolhat a MÁV új személyszállító cége. A MÁV Start Zrt. húsz elektromos és tíz dízelmotorvonat beszerzésére kaphat lehetőséget. A 25-27 milliárd forint összértékű pályázatokhoz az anyavállalat a feltételeket is lediktálta, ezek pedig a vasút két bevált szállítójának kedveznek.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI