Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

közbeszerzés highlight_off

Intézmények:

Budapesti Közlekedési Központ (BKK) highlight_off
Találatok: [58]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Ha nem bonyolítanák túl, sokkal kevesebb pénzből, néhány hónap alatt megvalósítható lenne a fővárosi jegyrendszer

8,8 milliárdot már kifizettek 2014 óta az e-jegyrendszerre. További 26,8 milliárdot terveznek még elkölteni, de akkor az optimista tervek szerint is csak 2020 végétől működhet a rendszer. 400 millióból meg lehetne valósítani a fapados verziót, ami a legtöbb problémát szinte azonnal orvosolná. Bécs, Berlin és Prága simán megoldotta. Budapest még a fejlődő országoktól is alaposan le van maradva.

Mészáros jó időérzékkel vett céget: behúzott egy hatalmas fővárosi tendert is

A Fővárosi Önkormányzat cégei, illetve vidéki víziközmű-társaságok idén nyáron közös közbeszerzési eljárásban kértek ajánlatot járműflottáik biztosítására. Az alkusz egy olyan cég volt, amely rakétaként lőtt ki az utóbbi években, egyre-másra nyeri el az állami megbízásokat. A Hungarikum Biztosítás Alkusz Kft. vezetője eddig is kiváló kormányzati és önkormányzati kapcsolatokkal bírt, ám áprilistól még erősebb hátszéllel rendelkezik: a cégben feltűnt Mészáros Lőrinc és felesége.

Az NNI megszüntette a nyomozást, Hadházy újra feljelenti a BKK online jegyrendszer-beszerzését

Megszüntették a nyomozást a BKK botrányos onlinejegyrendszer-beszerzése ügyében – ezt ismertette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szokásos Korrupcióinfóján. A politikus új feljelentést tesz, ezúttal a közbeszerzési szabályok megsértése miatt.

Már milliárdokért üzemeltetjük Budapesten az elektronikus jegyrendszert, holott még el sem készült

Másfél évtizede húzódik az új budapesti tömegközlekedési jegyrendszer kiépítése. A projekt 2014-ben indult újra, 29 milliárdos becsült költséggel, 2017-es átadással. Jelenleg 34,6 milliárdnál tartunk, de a 2018 végi, módosított határidőt sem lehet tartani. Bár még nem működik a rendszer, 5 milliárd forintot már kifizetett a BKK a fővállalkozónak, a felvett hitel pedig ketyeg. Ha mégis elkészül, ez a rendszer sem fogja megoldani a Budapest-régió évtizedek óta fennálló tarifakezelési problémáit. Cikksorotzatunk első részéből kiderül, mi a célja a projektnek, és hogyan nyerte el a kivitelezést, egy olyan német cég, amelynek egyáltalán nincs tapasztalata ilyen volumenű munkában.

Ügyvédek fizethetik ki a BKK bírságát

Összesen 150 millió forintot bukott a BKK és a T-Systems, mert pályázat nélkül fogtak hozzá az online jegyrendszer javításának.

Jegyben jár a BKK és a botrány

Egymást érik a zűrök a BKK online jegyértékesítési rendszere körül: a biztonsági hibák után ezúttal gyanús, átírt szerződések miatt indulhat vizsgálat. Újabb vezetőt menesztettek a cégtől – értesült lapunk.

Drágább lesz a városnéző buszozás, de kevésbé szennyező

Tavaly után idén is nekifut a főváros, hogy koncesszióba adja a budapesti városnéző buszos szolgáltatást. A pályázatot eredetileg december közepéig lehetett volna beadni, de aztán kitolták a határidőt 2018. január 12-re; a cégek egyelőre titkolóznak, hogy együtt vagy külön indulnak, így csak a tenderbontás után fog kiderülni, hogy a négy piaci szereplő végül milyen stratégiát választott.
Találatok: [58]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>