Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
CET-Budapest [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

55 milliárd forint közbeszerzés nélkül, nemzetbiztonsági indokkal

56 millió forint polgárőr igazolványok készítésére - ez csak egy tétel a közbeszerzés alól nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kivont közpénz-költések listáján, ahol a végösszeg 55 milliárd forintra rúg a 2010-es kormányváltás óta.

Nemzetbiztonsági kérdés a Bálna rendezvényterme

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szerint nemzetbiztonsági érdek a Bálna rendezvénytermének befejezése, így nem kellene rá közbeszerzést kiírni. Javaslatáról csütörtökön dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Birtokba vehette a főváros a CET-et

A Fővárosi Ítélőtábla júniusi jogerős ítéletének megfelelően szerdán birtokba vehette az egy éve elkészült, de a beruházás körüli jogviták miatt üresen álló CET Közraktárak Épületegyüttest a Fővárosi Önkormányzat. Az önkormányzat ígérete szerint mielőbb megnyitná a létesítményt és gondot fordít arra is, hogy a CET építésében közreműködő kifizetetlen alvállalkozók hozzájussanak rég várt díjköveteléseikhez.

CET: 11,5 vagy 6,6 milliárdba került?

A fővárosi önkormányzat szerint számos sebből vérzik a Duna-parti CET-projekt. Egy kirendelt igazságügyi ingatlan-értékbecslő szakvéleménye szerint az épület messze nem ér annyit, amennyit a beruházó felszámolna érte.

Mi lesz Budapest magányos bálnájával?

Nemrég még úgy tűnt, lesz előrelépés a Duna-parton árválkodó CET ügyében, ám a napokban a főváros után az ÁSZ is feljelentést tett a beruházás miatt. A CET fejlesztője szerint a feljelentések mögött az előző és a jelenlegi városvezetés csatározása áll.

Újabb gyanús PPP-projekt

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Országos Rendőr-főkapitányságon, mert a budapesti Közraktárak projekt PPP konstrukcióban történő megvalósítása kapcsán feltárt tények megalapozzák a bűncselekmény elkövetésének gyanúját.

Újabb furcsaságokra bukkantak a Demszky-érából

Szerzője szerint az internetről másolhatták ki azt a város-rehabilitációs tanulmányát, amit egy ismeretlen tanácsadó három évvel később több mint egymillió forintért adott be a Demszky Gábor vezette fővárosi önkormányzatnak.

Tarlósék lépnek: feljelentés lehet a vége a Duna-parti CET-nek

A STOP információi szerint a főváros vezetése a napokban büntetőfeljelentést tesz az egykori közraktárak helyén létesülő kulturális központ ügyében.
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Akták

CET (Bálna)

CET (Bálna)

A 2013 elején megnyílt kulturális, szórakoztató és kereskedelmi központ ötlet- és tervpályázatát 2007-ben nyerte el a Porto Investments Kft. nevű projektcég, az építési engedélyt pedig 2009-ben...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI