Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

közbeszerzés highlight_off

Intézmények:

Educatio Nonprofit Kft. highlight_off
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Hadházy Ákos: A Klebelsberg Központ képtelen igazolni, hogy jól költött el uniós pénzt, inkább pofátlanul hárít

Hadházy szerint a Klebelsberg Központ pofátlan hárítása arra enged következtetni, hogy az uniós százmilliók elszálltak a szélben, és olyan „fejlesztésekre” költött az intézményfenntartó egy rakás közpénzt, amelyeket évekkel a kötelező beüzemelés határidejének lejárta után is képtelenek használni.

Fű alatt vezeti be a kormány a Neptun-rendszert az iskolákban is

Az egyetemeken használt Neptun nevű szoftvert akarja bevezetni az iskolákba a kormány – értesült a hvg.hu. A közbeszerzést fű alatt bonyolítják, szinte senki nem hallott a pályázatról, amelyre egyedül a Neptun fejlesztőjét hívta meg a minisztérium háttérintézménye. A kiválasztott cég már be is adta az ajánlatát, százmilliókért vállalná a munkát. Közben az átmeneti időszakra 7,9 milliós keretből telepítenek fel egy ingyenes szoftvert a központi szerverekre.

Négyszázmillió megspórolása nem ment, a hallgatás már megy

Mintegy négyszázmillió forintot spórolhatott volna az állam az iskolai laptopbeszerzéseknél, más megközelítésben: annyi pénzből, amennyiből megvásároltak tizenkétezer gépet, akár tizenhatezer készülék is kijöhetett volna, ha az Európában elfogadott színvonalon írják ki a közbeszerzést – állítják az Educatio Nonprofit Kft. tenderét ismerő, magukat megnevezni nem kívánó piaci szereplők.
Találatok: [5]  Oldalak:   1