Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
Esma Zrt. [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Öt évre kizárnák a közbeszerzésekből azokat, akiktől Orbán Viktor ajándékot fogadott el

A közhatalmat gyakorló és a közpénzek felett rendelkező személyeknek nyújtott nagy értékű ingyenes juttatások korlátozásához csupán néhány törvényt kellene módosítani. Mindez vagy Orbán Viktor magánrepülő-útjainak, vagy Garancsi István közbeszerzési sikereinek szabhat határt.

Garancsi hirdetési cégét nyomja a főváros?

A fővárosi ellenzék szinte egyhangúan kritizálta azt a fővárosi közgyűlési határozat-tervezetet, ami alapján pályázatot írnak ki a közvilágítási oszlopokon elhelyezendő hirdetések üzemeltetésére. Két fő problémát fogalmaztak meg: az egyik, hogy a tendert az ESMA nevű cégre, Garancsi István, kormányközeli nagyvállalkozó cégére írták ki a másik, hogy az ESMA sokmillió forint közterülethasználati-díjjal tartozik a fővárosnak, így el sem indulhatna a tenderen

Korrupciógyanús ügyek a Fővárosi Közgyűlésben

Azt a Torma Szilviát nevezte ki ügyvezetőjének a Fővárosi Közgyűlés szerdai zárt ülésén a Fővárosi Közbeszerzési Kft., aki az I. kerülettől a piaci ár csaknem harmadáért bérel önkormányzati lakást – tudta meg a Magyar Nemzet. A hölgy, akinek a havi fizetése szerdától csaknem másfél millió forint lett, gazdasági ügyvezető-helyettesként másodmagával már eddig is azt a társaságot irányította, amelynek eddigi működését Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester gyakran kifogásolta.

Ingyen, engedély nélkül: vizsgálják Garancsi cégének reklámjait

Megvizsgálja a főváros, hogyan hirdethetett két évig ingyen és engedély nélkül a budapesti villanyoszlopokon Garancsi István reklámcége. A Fővárosi Önkormányzat egyúttal támogatta az oszlopok reklámcélú hasznosítását, de a pályázaton egyelőre akár az érintett Esma Zrt. is indulhat. A közgyűlés arról is döntött, hogy egymilliárd forintból korszerűsítik a budapesti közvilágítást. Tokody Marcell jobbikos képviselő itt a miniszterelnök vejét emlegette, mikor túlárazásról beszélt.

Tíz csapás

Nincs már olyan szektor, ahol ne folyna gőzerővel a nagyvállalkozó visszaszorítása. A módszerek nem sokat változtak: nagyjából ugyanazokat a jogi csavarokat fordítják ellene, amelyek hosszú időn keresztül az érdekeltségeinek kedveztek.

Oszlop volt

Simicska Lajos érdekeltségei a köztéri reklámpiacról is kiszorulnak: a Miniszterelnökség már a főváros szerződésbontása előtt lépett, és Siófokról is próbálják kirakni az egyik reklámvállalkozását.

"Kiszáradhat" a Közgép az Orbán-Simicska háború miatt?

Végső fázisához ért az Orbán-Simicska háború - legalábbis a Figyelő cikke szerint. A lap azt írja: a mostani helyzetnek a Közgép lehet az egyik nagy vesztese: akár már jövőre lejtőre kerülhet. Brückner Gergely, a lap főmunkatársa szerint: a Közgép olyan területen működik, ahol az állami, önkormányzati megrendelések nélkül nem lehet hosszú távon megélni, így a cég "kiszáradhat". Részletek a videóban.

Szekszárdon is Mahír Cityposter

Kedvező áron, pályáztatás és előzetes bizottsági jóváhagyás nélkül adta bérbe Szekszárd város fideszes vezetése a jobboldali többségű képviselő-testület döntésével az ellenzékhez kötődő Mahír Cityposter Kft.-nek a város hirdetőfelületeit – tudta meg lapunk.

A fideszesek a Mahír Cityposterrel hirdetnek

Miközben Nyíregyházán a helyi közgyűlés ellenzéki frakcióvezetője azzal vádolta meg a város szocialista vezetőit, hogy közbeszerzés nélkül, titokban adták át a közterületi reklámhelyeket a baloldali kötődésű ESMA Kft.-nek, Budapesten az effajta megbízást a Vár, a Hegyvidék és Óbuda önkormányzata után a II. kerületben is a Mahír Cityposter Kft. nyerte el.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a...
Fővárosi hirdetőoszlop-mutyi

Fővárosi hirdetőoszlop-mutyi

2015. szeptember 30.-án a főváros rendkívüli felmondással megszüntette a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó MAHIR Cityposter Kft.-vel kötött szerződését. A beterjesztő, Kocsis Máté szerinte...
Orbán-Simicska háború

Orbán-Simicska háború

Simicska Lajos, Orbán ismert egyetemi szobatársa és barátja, a Fidesz gazdasági háttérembere hatalmas cégbirodalma révén, leginkább különböző állami megrendelésekből tett szert milliárdos...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI