Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
EU-Line Építőipari Zrt. [X]
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Nyomoz a rendőrség a hazugsággal elnyert józsefvárosi közbeszerzés ügyében

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított annak a nagyértékű VIII. kerületi közbeszerzésnek az ügyében, amelyet valótlan információk közlésével nyert el egy építőipari konzorcium. A rendőrség közlése szerint a BRFK Korrupciós- és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Hazugsággal nyerték el a milliárdos munkát Kocsis Máté kerületében

Látszólag minden rendben zajlott az utóbbi évek egyik legnagyobb józsefvárosi építési beruházásával, az Auróra utcai rendelőintézet felújításával. A munka egy kisebb csúszást leszámítva viszonylag hamar - kevesebb mint egy év alatt – véget ért, a beruházást nem kísérték politikai botrányok, a tavaly decemberi átadáson pedig Kocsis Máté polgármester mellett még egy magas rangú kormányzati tisztviselő, Rétvári Bence államtitkár is tiszteletét tette.

Egy rejtélyes vállalkozó: Milliárdos állami munkákat kap a cége, ő mégis egy hotelben dolgozik

Bódis András nem a nagymenő üzletemberek életét éli. A kopaszra borotvált fejű, sportos testalkatú 30 éves férfi egy csepeli lakótelep szélén álló panelházban nőtt fel, most pedig már öt éve egy közepes árfekvésű belvárosi hotelben dolgozik az üzemeltetési feladatok felelőseként.

ROGÁNÉK ÚJABB 2 MILLIÁRDBÓL ÚJÍTHATJÁK FEL A NÉGYÉVES DÍSZBURKOLATOT

Alig négy évvel a Belváros új főutcája projekt lezárása után ugyanazoknak az utaknak a javítgatására is költhetnek, mint amelyeket akkor felújítottak. Pedig annak idején még azt mondták a kivitelezők, hogy a hazai szabványnál is tartósabb köveket használtak. A belvárosi önkormányzat rágalomként értékelte, hogy négyéves burkolatot újítanának fel, közlésük szerint minden közgyűlési ciklus elején kötnek egy ilyen keretszerződést.
Találatok: [4]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI