Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
Hérosz Rt. [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Felszámolják a Héroszt

Hétfőn elrendelte a Hérosz Építőipari Zrt. felszámolását a Fővárosi Törvényszék. A bíróság döntése értelmében, miután adós fizetésképtelenségét hivatalból megállapították, annak felszámolását elrendelték.

Navracsicsék megnyitották a Gyurcsány-korszak botránykövét

Hét év, az eredetileg tervezett összeg duplája, körülbelül egymilliárd forint elköltése, titkosított vizsgálat, felsővezetők kirúgása, rendőrségi nyomozás, politikusi ígérgetések és petíciók után 2011. július 1-én váratlanul megnyitott a budapesti Design Terminál. A volt Erzsébet téri buszpályaudvar épületében működő design központtal ambiciózus tervei vannak a jelenlegi kormányzatnak, de eddigi történetével inkább a hanyagság, a korrupció és a pénzpazarlás állatorvosi lova lett.

Műjég és szennyvíz: elszámoltatná Demszkyt a Fidesz

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztoshoz fordul a Fidesz a csepeli szennyvíztisztító és a műjégpálya felújítása miatt a fővárosi Fidesz, előbbi miatt akár duplájára is nőhet a csatornadíj.

Ki kit visz jégre a fővárosban?

Beváltotta fenyegetését a városligeti műjégpálya EU-finanszírozású rekonstrukciójának kivitelezője: a Hérosz Zrt. tegnaptól a szükséges állagmegőrzésen kívül felfüggesztette a munkálatokat.

Így folyik szét az állam pénze, avagy miért nincs kész a Design Terminál?

Tíz évig nem nyilvános az a jelentés, melyből kiderül, miért nem volt elég öt év és közel kilencszázmillió forint a budapesti volt Volánbusz pályaudvar felújítására, ahol 2006 óta a Design Terminálnak kellene működnie.

Félkészre hibernált terminál

Ellopkodott berendezések, többször szétázott padlózat, nincs áram a fűtő-szellőztető rendszer beüzemeléséhez; öt év és egymilliárd forint nem volt elég, hogy a kancellária ellátócége, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság rendbe tegye az Erzsébet téri régi Volán-buszpályaudvar épületeit.
Találatok: [8]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI