Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
HM Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft. [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Sportöltözők felújítását is szupertitkosan intézte a HM

Több honvédelmi minisztériumi háttérintézmény kötött olyan szerződést az elmúlt években, amely nem az államot, hanem a minisztériummal szerződő cégeket hozta előnyös helyzetbe - állítja a minisztériumnál készült belső vizsgálati anyag.

Fehér Könyvben számolt le a HM a korrupcióval

A Honvédelmi Minisztériumnál végzett átvilágítás arra derített fényt, hogy 2005 és 2010 között összesen 1 milliárd 773 millió forint kár érte a tárcát - közölte Hende Csaba.

Pályázatok szolgálati úton a HM-ben

Egyedi módon értelmezték a Honvédelmi Minisztérium térképészeti cégénél a közbeszerzést és a közpénzek kezelését, így felmerült a hűtlen kezelés gyanúja – tudta meg lapunk.

Trükkös HM-es ingatlanüzemeltetés

Évente több tíz millió forintos vagyoni hátrányt okozhatott a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) a szaktárca térképészeti cégének üzemeltetése, ezért a HM hűtlen kezelés megalapozott gyanújával tesz feljelentést a Legfőbb Ügyészségen.

A botrányok után a rendrakásé a főszerep

Újabb feljelentéseket tett a honvédelmi miniszter a tárca két cégénél történt visszaélések miatt. Hende Csaba részleteket nem árult el, de azt mondta: több százmillió forintos kár történt.

Kenőpénzek kézről kézre

Egy másfél millió forintot tartalmazó boríték buktatta le azokat a honvédelmi minisztériumi főtiszteket, akik a katonai ügyészség gyanúja szerint bűnszervezetben fogadtak el kenőpénzeket a vaskos állami megbízásokat elnyerő vállalkozóktól.

Főtisztek a bűnszervezetben?

Lezárult a nyomozás a Honvédelmi Minisztériumnál a Szekeres Imre minisztersége alatt folyó, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés ügyében – tudtuk meg.

A lopási tudományok doktorai

A közbeszerzési kultúra továbbfejlesztésének irányairól írt dolgozatával szerzett PhD tudományos fokozatot L. Szilárd ezredes, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) leleplezett maffiajellegű korrupciós bűncselekmények egyik főszereplője a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE) – tudta meg lapunk.

„…a dandártábornok azt mondta, hogy neki pénz kell…”

Meg sem lepődött a HM térképészeti cégének volt gazdasági igazgatója, amikor kinevezése után, 2006 elején egy budapesti szállodába hívta a tárca volt védelemgazdasági főosztályvezetője, L. István Attila dandártábornok azzal, hogy „neki pénz kell” – derül ki a Magyar Nemzet birtokában lévő katonai ügyészségi jegyzőkönyvekből.
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Akták

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

A katonai ügyészség - Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán - nyomozást indított a Honvédelmi Minisztériumban (HM) történt vesztegetések és más bűncselekmények gyanújával....
Gyömrői polgármester méltatlansága

Gyömrői polgármester méltatlansága

Gyenes Levente 2002-től volt Gyömrő polgármestere, ám miután felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték „folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI