Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
IFUA Horváth & Partners Kft. [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Az IFUA lenne a jolly joker?

A Magyar Cirkusz és Varieté, valamint a Budapest Bábszínház átvilágítása után jelentős feladatot kapott a szociálliberáris kormányok egyik legtöbbet foglalkoztatott tanácsadó cége, az IFUA Horváth and Partners, amely ezúttal a polgári kormány tárcáinak működését elemezheti 50,5 millió forint közpénzért.

"Dolgozunk, keményen" - Hol tart az elszámoltatás?

Drágán vásárolt festmények, filozófusok pályázatai és egy sokat használt benzinkártya is magára vonta az elszámoltatási kormánybiztos figyelmét az elmúlt egy évben. Az [origo] megnézte, hol tart az elszámoltatás.

Visszautasítja Papcsák Ferenc vádjait egy tanácsadó cég

Tagadja az IFUA Horváth and Partners Kft. Papcsák Ferenc vádjait. A cég azt állítja, törvényesen jutott tanácsadói szerződésekhez.

Perrel fenyegeti az IFUA a Magyar Nemzetet

Közbeszerzésen nyerte el és az ÁSZ, valamint az MNV könyvvizsgálója szerint is szakamilag helytállóan teljesítette állami megrendeléseit az IFUA – olvasható a cég közleményében, amely a Magyar Nemzet hétfői számában leírtakat cáfolja.

Külsős ügyvédek egymilliárdért

Bár két, egymással párhuzamosan működő jogi igazgatósága is van a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak, az állami cég több mint 980 millió forintot fizetett ki külsős ügyvédeknek – közbeszerzés nélkül.

Tanácsadási cunami a szaktárcáknál

Elképesztő mennyiségben kerülnek elő újabb és újabb tanácsadói megbízások, illetve aranyárú tanulmányok a minisztériumok üvegzsebeiből. Bizonyos tanácsadók esetében a szerződések összege feltűnően sokszor épphogy a közbeszerzési határ alá esett, vagy olyan szolgáltatásnak minősült, ahol 25 millió forintig versenyeztetés nélkül rendelhettek a szaktárcák.

Egyre rejtélyesebb IFUA-közbeszerzések

Nincs érdemi válasz arra, hogy a kormányzati körökben számos alkalommal közbeszerzés nélkül munkákat elnyerő IFUA Horváth and Partners Kft.-t miért épp csak egy hajszállal a közbeszerzési értékhatár alatti összegért bízta meg az Autóbusz Rekonstrukciós Programiroda, amelynek megrendelése többek között az autóbuszgyártók együttműködésével kapcsolatos tanácsadásra vonatkozik.

Naponta 180 ezer forint

Egy orvos havi fizetésénél is magasabb összegű napidíjakért bízott meg külső tanácsadó cégeket értékelési feladatokra az NFÜ, amely összesen 900 millió forint értékben kötött keretszerződéseket 2013-ig. A szervezet közbeszerzés nélkül is jócskán adott megbízást értékelésekre, képzésekre és egyéb feladatokra, egyebek mellett a kormányzati megbízások egyik visszatérő alanyának, az IFUA Horváth and Partnersnek.

Amire van pénz: Bőkezű magával a kormány

Saját magára költ a kormány külsős cégek bevonásával mintegy 2,5 milliárd forint értékben a Magyarországnak rendelkezésre álló európai uniós fejlesztési forrásokból – értesült a Magyar Nemzet. A négy tételből álló, az államreformot szolgáló pénzek egy részét már folyósították kormány közeli cégeknek.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Filozófuspályázatok

Filozófuspályázatok

2005-ben a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt pályázatokon a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete három évre 70 millió 500 ezer forint vissza nem térítendő...
Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
Korrupció a HM-ben (2004-2006)

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

A katonai ügyészség - Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán - nyomozást indított a Honvédelmi Minisztériumban (HM) történt vesztegetések és más bűncselekmények gyanújával....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI