Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

közbeszerzés highlight_off

Intézmények:

Találatok: [9]  Oldalak:   1

Nem rokonai fizették Semjén útjait

Miközben a Fidesz–KDNP politikusai (például Rétvári Bence vagy Budai Gyula) és a kormánysajtó a hétvégén Semjén Zsolt Svédországban élő rokonainak meglátogatásával igyekezett magyarázni a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatait, megtudtuk, épp csak a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon. A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok és fényképek tanúsága szerint Semjén Zsolt mellett csupán két állandó szereplője volt az összesen öt alkalommal megtartott skandináv vadászatoknak.

Botrányos ügyek Orbán új minisztere körül

A parlament egyik leggazdagabb képviselőjeként emlegetett Seszták Miklós a politikai élet azon figurái közé tartozik, akik nem tudnak hibázni. Bár több gyanús ügyben is felmerült a neve, ezek a botrányok nem törték meg karrierjét. Sőt. Most éppen miniszteri posztot kapott Orbán Viktortól.

Matolcsy tilalma ellenére folytatódik a nagy tanácsadói beszerzés

Bár a nemzetgazdasági miniszter még szeptember elején elrendelte a kormányzati beszerzések teljes leállítását, a múlt héten elindult egy nagyszabású tanácsadói közbeszerzés, és a kormány nem is szándékozik leállítani azt. A megbízásra korábban 1,5 milliárd forintot különített el a kormány, a kormányszóvivői iroda szerint ugyanakkor ez még mindig sokkal olcsóbb lesz, mint az előző kormányokat jellemző átláthatatlan tanácsadási rendszer.

Mutyiparadicsom marad Magyarország

A közbeszerzések háromnegyedét meg se kell hirdetni, házon belül is lehet szerződni, nem lesz nyilvános ajánlattevői adatbázis, de legalább nem a kormány, csak a kormánytöbbség ellenőrzi majd a hatóságot. A Fidesz-KDNP az ellenzéki pártok nemleges szavazata mellett hétfőn este elfogadta az új közbeszerzési törvényt.

Balsai fia is jól járt a forradalommal

Politikusrokonok, akiknek - sok esetben pályáztatás, közbeszerzési eljárás nélkül - munkát adnak közpénzen, állami hivatalokban.

Nem adják ki állami milliókból vásárolt ingatlanjaik adatait a pártok

Fellebbez az MSZP és az SZDSZ az ellen az ítélet ellen, amely kimondja, hogy el kell számolniuk az állami hitelként ingatlanvásárlásra kapott milliós összegekkel. A szintén az adatok közzétételére kötelezett KDNP állítja, ők meg sem kapták az írásbeli ítéletet, a Fidesz pedig nem válaszolt kérdéseinkre.
Találatok: [9]  Oldalak:   1