Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
LeasePlane Hungária Rt. [X]
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nincs felelőse a tenderbotránynak?

A múlt héten a hazai közbeszerzési bírságok történetében kiemelkedő mértékű, 45 millió forintos büntetést kapott a MÁV a nagyjából ezer személy- és teherautóból álló gépjárműflottájának törvénysértő bérlete miatt.

Trükközött a MÁV

Mintegy 45 millió forintos bírságot szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság a MÁV gépjárműflotta-tenderének ügyében. A határozat szerint a vasúttársaság a legsúlyosabb jogsértést valósította meg, amikor mellőzte a közbeszerzési eljárás lefolytatását, és ezzel kizárta a verseny lehetőségét.

Többmilliós MÁV-bírság

Öt-tíz millió forintos közbeszerzési bírságot kaphat a MÁV, mert késve és szabálytalanul hosszabbította meg a személy- és tehergépjármű-flotta bérleti szerződését.

Duplán törvényt sért a MÁV a flottaügyben?

Szerdán tárgyalt a Közbeszerzési Döntőbizottság a MÁV milliárdos flottaügyéről. Januárban írtunk először arról, hogy a közbeszerzési törvényt sérti a vasút nagyjából ezer személy- és teherautójának bérlete...

Milliárdos bírságot kaphat a MÁV

A Közbeszerzések Tanácsának elnöke jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál a MÁV milliárdos flottatenderének ügyében.

MÁV-autók: milliárdos kifizetés papír nélkül

Elhalasztotta a MÁV az eredményhirdetést az új gépjárműflottájára kiírt közbeszerzési eljáráson, értesült az Index.

Az új autóbeszerzéssel is meggyűlt a MÁV baja

Nemcsak a most használt több mint ezer autóval vannak problémái a vasútnak, hanem az ezeket leváltani hivatott gépjárműflotta beszerzésére kiírt tenderrel is.

Vizsgálat indult a MÁV-flotta ügyében

Bekérte a MÁV-tól a több mint ezer személy- és teherautó flottarendszerű használatával kapcsolatos dokumentumokat a Közbeszerzések Tanácsának elnöke.

Másfél éve tudták, baj lesz a MÁV ezer autójával

Aggályos a flottaszerződés meghosszabbítása, ha mégis megtörténik, meg is büntethetik a MÁV-ot – ez a figyelmeztetés már 2008 őszén elhangzott a vasúttársaság felügyelőbizottsági ülésén.

MÁV-flottaszerződés: hárít a minisztérium

A minisztérium azt mondja, nem tulajdonosi hatáskör a lejárt flottaszerződés ügye. Holott az akkori közlekedési miniszter tavaly tulajdonosi határozatban kötelezte a MÁV-ot: 30 százalékos költségcsökkentéssel újítsa meg a szerződést.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

MÁV flottaszerződés

MÁV flottaszerződés

2010 januárjában írta meg az Index, hogy a MÁV 2009 áprilisától kezdve több mint 1,3 milliárd forintot fizetett ki egyik partnerének szerződés nélkül.      
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI