Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
Magyar Televízió Nonprofit Zrt. (MTV) [X]
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Negyedmilliárdos taxitender kérdőjelekkel

Több mint negyedmilliárd forintos közbeszerzést írt ki taxiszolgáltatásokra a közmédiumokat tömörítő szervezet. Ám az érdeklődőknek csak pár napjuk volt pályázni, a június 3-án kiírt tender határideje ma jár le.

Kibújt az MNV több vezetője az állami bérplafon alól

Százmilliós veszteséget okozott az államnak egyes döntéseivel az állami vagyon felett őrködő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) - állítja szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Az ÁSZ szerint az MNV egyes távozó vezetői indokolatlanul magas végkielégítéseket kaptak.

Viharossá vált az MTV tendere

A négy induló közül már három a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB) fordult a Magyar Televízió (MTV) IT-alapú, HD minőségű műsorgyártó rendszerének kiépítésére kiírt tendere miatt.

Mákos a kép

Nem kizárt, hogy a Wallis-csoport lesz az abszolút nyertese a Magyar Televízió megújításának. A székházépítés után esélyes annak felszerelésére is.

Áthangolták a tévétendert

Új megoldási javaslatot kért a Magyar Televízió a HD műsorgyártó rendszer kiépítésére szóló pályázat résztvevőitől. A 7-8 milliárd forint értékűre becsült tenderen még talpon maradt ajánlattevők közül azonban egyedül a Wallis Holdinghoz tartozó Navigátor Zrt.-nek nem jelent gondot az új feltételek teljesítése.

Csak 14 közérdekű szerződést tud mutatni az MTV

Évi körülbelül 5000 szerződést köt az MTV, ennek ellenére csak 14-ről közölt adatokat honlapján. A közpénzek elköltésének nyilvánosságáról több törvény is rendelkezik, egy tévéelnöki utasítás pedig március elsejét jelölte ki a nyilvánosságra hozás kezdőnapjának. Az MTV azt mondja: ami közérdekű, azt nyilvánosságra hozzák.

Aggályos MTV-székházfoglaló

A tavaly megkötött székházszerződés gazdaságtalan, és jogilag is kifogásolható, legalábbis a köztévé működését felügyelő közalapítvány elnökségi kuratóriumának ellenzéki tagjai szerint, ezért utólagos felülvizsgálatot kérnek a Közbeszerzések Tanácsától.

MTV: Március elsejétől hozzák nyilvánosságra a szerződéseket

Március elsejétől hozza nyilvánosságra hatályban lévő szerződéseinek közérdekű adatait a Magyar Televízió (MTV) - közölte az MTI érdeklődésére pénteken a közmédium sajtóosztálya.

Szervezeti hibák az MTV-ben

Az Állami Számvevőszék által feltárt szervezeti és működési hibák, gazdálkodási hiányosságok mielőbbi orvoslására szólítja fel közleményében a Magyar Televízió Közalapítvány Ellenőrző Testületének elnöke a kuratóriumot és elnökségét. A levél ténylegesen a Magyar Televízió székházbérleti szerződésére vonatkozik, mellyel kapcsolatban az ÁSZ is vizsgálódott.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
Millenáris Kht. (akta)

Millenáris Kht. (akta)

A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus korrupciós ügye kötődik, az "országimázs-mutyi". 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a...
BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Kormányzati negyed

Kormányzati negyed

2006 decemberében döntött a kabinet a kormányzati negyed megépítéséről, az építkezés helyének pedig a Nyugati Pályaudvar mögötti területet jelölték ki. A Fidesz 2007-ben a Legfőbb Ügyészséghez...

Intézmények

Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI