Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
Országimázs Központ [X]
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Minden jó, ha közpénz a vége - A nagy lopás V. rész

Lopni törvényesen is lehet, anélkül, hogy bizonyítható bűncselekményről beszélhetnénk. Erre a Fidesz-kormány idején működő Országimázs Központ, Happy End Kft. és Ezüsthajó Kft. mesterhármasa szolgál ékes példával.

Kormányzati kezdeményezésű büntetőeljárások – Felderítő hadművelet

A kormányváltás óta számos büntetőeljárás indult hanyag és hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt. A Medgyessy-kabinet pazarló gazdálkodást, a Fidesz-MPP lejárató akciót emleget.

Az SZDSZ a Happy End vécé-ügyét firtatja

Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselő az [origo] egy korábbi cikke alapján kérdést tett fel Kiss Elemérnek, a Miniszterelnöki Hivatal vezetőjének. Mint beszámoltunk róla, a Happy End Kft. értékének huszonötszöröséért adott bérbe mobilvécéket az Országimázs Központnak.

Happy End: extraprofit a mobilvécén

A Happy End Kft. listaáron bérelt mobilvécéket a Toi Toi Kft.-től, amit huszonötszörös áron számolt el a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó Országimázs Központnál. Az ORFK Szervezet Bűnözés Elleni Igazgatósága jelenleg több köbméternyi szerződést vizsgál át.

Az imázsközpont ellen tanúskodott az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék alkalmazottai a rendőrségi kihallgatásukon csak megerősíteni tudták tavalyi jelentésükben foglaltakat, ami szerint kijátszották a közbeszerzési törvényt az Országimázs Központnál - tudta meg az [origo]. Az ügyben a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága folytat vizsgálatot, szerdán viszont megvonták a jogot tőlük, hogy a sajtónak nyilatkozzanak, így ismét az ORFK kommunikációs igazgatója felelős a tájékoztatásért az ügyben.

Szerdán döntés születhet az Országimázs Központ ügyében

A megszüntetett Országimázs Központ magáncégekkel kötött szerződéseinek megismerhetőségéről hoz várhatóan döntést a Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdára kitűzött tárgyalásán. A polgári perben több mint egy éve nyújtotta be keresetét Keller László és Veres János szocialista országgyűlési képviselő a Miniszterelnöki Hivatal ellen közérdekű adatok nyilvánossága címen.

Rég tudható volt a Happy End törvénysértése

Nyolc hónap vizsgálat után csak a választásokat követően állapította meg a törvénysértést a Legfőbb Ügyészség a Miniszterelnöki Hivatal és a Happy End Kft. kapcsolatában, ám az Állami Számvevőszék tavalyi jelentéséhez képest semmilyen újdonsággal nem szolgáltak. Bűncselekményt csak a Happy End és az alvállalkozók kapcsolatánál gyanítanak. A Medgyessy-kormány pénteken azonnali ellenőrzésre kérte fel a Kehit az Országimázs Központnál.

Törvényt sértett a Happy End és a MeH

Lezárult a Legfőbb Ügyészségen a Happy End Kft. és a Miniszterelnöki Hivatal közötti szerződések október óta tartó vizsgálata. Az ügyészség szerint törvénytelenül kötöttek meg szerződéseket ugyanis közbeszerzési pályázatok nélkül kapott milliárdos állami megrendeléseket a Fidesz kampányait szervező cég.

Vizsgálatot indított az ügyészség a Happy End szerződései miatt

A Legfőbb Ügyészség bekérte a Miniszterelnöki Hivataltól az Országimázs Központ Happy End Kft.-vel kötött szerződéseit. Szerda délelőttig azonban ezek nem érkeztek meg, így egyelőre a vizsgálatok megkezdésére is várni kell.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Millenáris Kht. (akta)

Millenáris Kht. (akta)

A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus korrupciós ügye kötődik, az "országimázs-mutyi". 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI