Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
Synergon Nyrt. [X]
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nyomoznak a kormányszóvivői honlap miatt

Feljelentést tett Kormányzati Ellenőrzési Hivatal az előző kabinet idején létrehozott kormányszóvivői honlap ügyében, a gyanú szerint indokolatlanul drágán vették meg a fejlesztést.

Szerződést bont a tűzoltóság a Synergonnal

Olyan súlyos működési hibák léptek fel a Synergontól megrendelt Erőgazdálkodási és Riasztási Információs Rendszerben (ERIR), hogy a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szerződést bont a céggel,

Processzor urak

Főképp fideszes, de MSZP-s kötődésük is volt a Pécsi Tudományegyetemen leleplezett vesztegetési ügy főkolomposainak. Az egyik haszonélvező cég leköszönt igazgatósági tagja a kormánypárt informatikai szakértője.

Közbeszerzési összejátszások

Az egyik nagy közbeszerző a pályázókkal való tárgyalások alkalmával mindig „véletlenül” az asztalon felejti a Gazdasági Versenyhivatal tájékoztató kiadványát. A módszer a kiíró szerint egész hatékony: a füzet óhatatlanul emlékezteti az ajánlattevőket, hogy visszaélés gyanúja esetén az ajánlatkérő jelez a versenyhivatalnak, és súlyos következménye lehet az összejátszásnak.

GVH: 3 informatikai kartelldöntés már jogerős

Jogerőssé vált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006. évi szeptemberi döntése a Paksi Atomerőmű Rt. első közbeszerzési eljárásáról, s ezzel a hivatal által a feltárt informatikai kartellekből már három jogerős.

Kartellpereket nyert a GVH

A GVH korábbi határozataiban informatikai és vadgazdálkodó társaságokat büntetett kartellezésért.

40 ezer forintos órabérrel telepítették a kormanyszovivo.hu-t

Belenéztünk a kormányszovivo.hu oldal számláiba, és érdekes dolgokat találtunk. A megbízók igazán nem garasoskodtak: több esetben - szerintünk - a piaci árnál jóval drágábban szereztek be eszközöket, és gáláns óradíjakat fizettek a telepítő informatikusoknak is.

Kormányszóvivőponthu: atomrakétával verébre

Lassan két hete, a kormanyszovivo.hu indulása óta háborog a netes közönség és anyáznak a webfejlesztők és a laikusok, hogy mi került az új kormányzati weben kétszázmillió forintba. A többség arcátlan lopást, de legalább indokolatlan pazarlást emleget.

Két kézzel szórja a pénzt a kormány

Egy 2004-es kormányrendeletnek köszönhetően a kormánynak lehetősége nyílik arra, hogy közbeszerzési eljárás nélkül szerezzen be termékeket, szolgáltatásokat. E rendelet segítségével született meg a múlt héten indult és azóta is folyamatosan a kritikák kereszttüzében álló kormányszóvivői internetes oldal is.

Milliárdos lelépési díjat fizethet a BKV

Az idén 13 milliárd forint üzemi veszteséget felhalmozó közlekedési cég hajlandó kifizetni a hatmilliárd forint lelépési díjat is, hogy új – információink szerint az MSZP-hez közeli – vállalkozás kezébe játssza át az évente többmilliárdos bevételt adó megbízást.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

kormanyszovivo.hu

kormanyszovivo.hu

A kormanyszovivo.hu weboldal indulását 2008 nyarán nagy viták kísérték, a 200 millió forintos ráfordítás ugyanis sokak szerint jóval a piaci árak feletti kifizetéseket takart. Noha a kormányszóvivő...
Kulcsár-ügy

Kulcsár-ügy

Szász Károly PSZÁF elnök 2003 nyarán történt megveretése után kapott fokozott figyelmet a Pannonpast ügyében végzett PSZÁF vizsgálat. Ebből kiderült, hogy a K&H Equities jelentős szerepet játszott...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI