Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Helyek:
Szombathely [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Elios-haverok cserélik a közvilágítást Szombathelyen, a lakosok sötétségre panaszkodnak

1,4 milliárdos lízinggel oldja meg a város a LED-ek beszerelését, ám a helyi Fidesz-frakció szerint ez nem adósság. A lakosok közben arra panaszkodnak, hogy a korábban világos útszakaszok a lámpacserét követően félhomályba vagy sötétségbe borultak.

Az év hetedik napján behúzott egy állami munkát Mészáros veje

730 millió forintért fejleszti a Szombathelyi Sportligetet a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. és a Homlok Építő Zrt. a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint. A cégek többek között a Sportliget már meglévő, három kispályás focipályáját és egy teniszpályáját újítják fel és bővítik, a közelükben piknikező területet alakítanak ki, valamint új kosárlabda pályát építenek. A nyílt közbeszerzési eljárás második részében a Homlok Építő Zrt. már egyedül futott be: 27,2 millió forintért építenek gyalogoshidat az Aranypatakra. Mindkét szerződést idén január 7-én kötötték meg.

Az Eliosnak egyengetik a terepet Szombathelyen

Nem zavarja a szombathelyi fideszeseket az egyre nagyobb hullámokat keltő Elios-botrány: csütörtökön a város költségvetésével együtt azt is elfogadták, hogy 1,2 milliárd forintért, banki hitelből újítsák fel a város közvilágítását. A közbeszerzés még nem zárult le, ám lapunk úgy tudja: az Elios kaphatja a munkát.

Ritka közbeszerzési dráma zajlott le Szombathelyen

Most novemberben viszont felpörögtek az események. Hiába adtak meg lényegében csak egyhetes határidőt a megismételt pályázaton, ketten is jelentkeztek. Két szombathelyi cég látta meg a lehetőséget: az Inda Nyugat és az Aligátor Building Kft. Az a furcsaság történt viszont, hogy a társasházat az egyik cég nyerte, a földszintes házakat a másik, pedig mindketten pályáztak mindkét feladatra. Sajnos mégse volt elég erős a verseny, mert a négylakásos, 342 négyzetméter alapterületű társasházat az Inda Nyugat a tervezett 72 millió helyett 78 millióért nyerte el, míg az Aligátor Building a négy földszintes, egyenként átlagosan 148 négyzetméter alapterületű házat a tervezett 158 millió helyett 164 millióért építheti, áfa nélkül számítva.

Patinás egyházi épületet hozhat rendbe egymilliárdért Mészáros Lőrinc

Milliárdos közbeszerzést kapott Mészáros Lőrinc friss építőipari cége. A Fejér B.Á.L. Zrt.-t és partnerét a Szombathelyi egyházmegye bízta meg a püspöki palota helyreállításával.

Korrupcióval vádolnak két fideszes

Kenőpénzszedéssel vádolta meg a Népszava a szombathelyi Fidesz két önkormányzati képviselőjét.

Tíz százalékot kell leadni a Fidesznek az elnyert munkák után Szombathelyen

Egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe az elnyert munka után 10 százalékot kell "visszaadnia" a Fidesz helyi prominenseinek - Marton Zsolt és Szakály Gábor önkormányzati képviselőknek, akik az októberi választáson is a párt jelöltjei.

Mekkora ablak kell egy óvodának?

"A rosszul szabályozott közbeszerzés nem megelőzi, hanem legalizálja a korrupciót" - érzékelteti a városban kialakult helyzetet Gyebrovszki János, az MSZP önkormányzati képviselője, aki már két vizsgálóbizottságban is kutatja a gyanús közbeszerzések hátterét.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Az Elios Zrt. közbeszerzési sikerei

Az Elios Zrt. közbeszerzési sikerei

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb vállalkozása, az Elios Innovatív Zrt. 2009-ben jött létre. Első évében 8,4 millió forintos árbevételt termelt, 2011-re azonban ez az összeg meghaladta a hárommilliárdot....
Pancho Aréna

Pancho Aréna

Orbán Viktor miniszterelnök szerint nem az adófizetők pénzéből épült fel a felcsúti Pancho Aréna.
Puskás Ferenc Stadion

Puskás Ferenc Stadion

Négy építési megbízás után a Puskás Stadion bontási munkálatait is a ZÁÉV Zrt. nyerte el, a cég a Földi-Trans 2001 Kft.-vel dolgozik együtt. A munkát 4 milliárd forintért vállalták.  A ZÁÉV...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI