Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
közbeszerzés [X]
Intézmények:
Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Korrupcióinfó: Copy-paste tanulmányok lettek a Klik-projekt milliárdjaiból

Ki sem írt, vagy gyanús közbeszerzéseket talált a Klik 10 milliárd forintos projektjénél Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Ráadásul a politikus szerint többi alibitanulmányt készítettek, amelyek sok helyen szórul szóra megegyeznek egymással. A program költségvetése szerint csak bérköltségre 2 milliárd forintot fizettek, de 1,5 milliárdért vásároltak szellemi termékeket.

Plágiumkönyveket gyártottak az Emminek, de ez nem bűn

Nem talált semmilyen bűncselekményre utaló jelet a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a pennsylvaniai állami egyetem kiadványaiból koppintott magyar mezőgazdasági oktatási könyvek ügyének kivizsgálása során. Megszüntették a nyomozást.

IT-szolgáltatásokat is a piaci ár sokszorosáért vásárol a Türr István Intézet

A meghökkentően drága hóeltakarítási megbízás után a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) újabb csodálatos szerződéseire bukkantunk: a TKKI nettó 22 millió forintért szerződött szerver-hosting szolgáltatásra 33 hónapra egy olyan céggel, amelyik egyébként elmondása szerint a piacon nem kínál “klasszikus szerverhosting” szolgáltatást. És ahogy ezt már lassan megszokjuk az intézet beszerzéseivel kapcsolatban, a piacon nem találtunk olyan árajánlatot, amely akárcsak közelítene a TKKI által vásárolt szolgáltatáséhoz.

Lázár: Minden rendben volt a Türr Intézetnél

"Az Emmi belső vizsgálata szerint rendben volt a történet, ezt a tájékoztatást kaptam" - mondta Lázár János az RTL Klubnak, miután lezárult a különös megbízásaival elhíresült Türr István Képző és Kutató Intézetnél (TKKI) tartott vizsgálat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem merült fel, hogy elveszik a milliárdos roma szakképzési programot az intézettől.

Milliókért magyarázza el a nyúltartást az EMMI háttérintézménye

Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint a mintegy 40 milliárd forintot kezelő Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) átláthatatlanul hasznosítja a forrásokat, és a legelesettebbek felzárkóztatását szolgáló uniós forrásokat "lopja el".

Oldalanként majd egymillió a Türr nyúltartási segédkönyve

Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint a mintegy 40 milliárd forintot kezelő Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) átláthatatlanul hasznosítja a forrásokat, és a legelesettebbek felzárkóztatását szolgáló uniós forrásokat "lopja el".

Luxemburgig érnek a nyulas tankönyvre adott állami tízmilliók

A szekszárdi trafikmutyibotrány kirobbantójaként ismertté vált Hadházy Ákos szerint a legelesettebbeknek szánt pénzt lopják el - átláthatatlanul. Az általa elrettentő példaként felhozott „nyúlszakmai” anyagot egy nonprofit kft. készítette, amelynek tulajdonosa – egy áttételen keresztül – egy olyan kft., amelynek székhelye a kedvező adózási klímájáról híres Luxemburgban van.
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Akták

Felzárkóztatási pénzek elherdálása (ORÖ)

Felzárkóztatási pénzek elherdálása (ORÖ)

2015 januárjában Hadházy Ákos, az LMP korrupciós szakszóvivője komoly vádakat fogalmazott meg az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ) szemben: állítása szerint a cigány munkanélküliek álláshoz...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI