Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

közbeszerzés highlight_off

Intézmények:

Ügyészség (intézmény) highlight_off
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Magyarországon is lesújtó a korrupció elleni küzdelem eredménye

A Transparency International (TI) hétfőn közzétett tanulmánya szerint lesújtó a korrupció elleni küzdelem eredménye az OECD országaiban. Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményt korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.

Mégsem lefutott a „buktafalvi” jutalombotrány és a csányi kazánügy

Két, évek óta folyó, de valamiért nagyon vontatottan haladó korrupciógyanús ügy újra előkerült. A két fordulathoz az is kellett, hogy a Transparency International nem hagyta nyugodni az ügyészséget.

Keressük a legkorruptabb magyar ügyet

A Korrupcióellenes Világnap alkalmából a K-monitor összegyűjtött néhány meghatározó ügyet az elmúlt másfél évtizedből.A felsorolt ügyekben nemcsak a téma, hanem az is közös, hogy egyiknek sem ismerjük számos fontos részletét, a szereplők valódi szerepét.

Navracsics: azért, mert rokon, még dolgozhat a pályán

Mintegy hárommilliárd forinttal növeli a kormány jövőre az ügyészség büdzséjét, korrupcióellenes csomagra további egymilliárd forintot szánnak. Egymilliárd forinttal emelik a bíróságok költségvetését, további hárommilliárd forintot kapnak a gyorsított eljárások finanszírozására csomagként.

Helyi képviselő, polgármester, kormánypárt - ők a legkorruptabbak?

Magyarországon ma a helyi önkormányzatok képviselőit tartják a legkorruptabbnak az emberek - derül ki a DGS Global Research 1200 anonim résztvevő megkérdezésével végzett kutatásából.

A nemzetközi korrupcióellenes szervezet mindenhol talált visszaélésre utaló jeleket

A Népszava birtokába került jelentés hazánk gazdaságának számos területét vizsgálta át, köztük a kereskedelem, a közbeszerzés, a közigazgatás, az egészségügy, a rendőrség, az ügyészség és a bíróság korrupciós kiskapuit. Mindenhol találtak korrupciógyanús jeleket.
Találatok: [9]  Oldalak:   1