Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Közlekedési Minisztérium [X]
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nincs felelőse a tenderbotránynak?

A múlt héten a hazai közbeszerzési bírságok történetében kiemelkedő mértékű, 45 millió forintos büntetést kapott a MÁV a nagyjából ezer személy- és teherautóból álló gépjárműflottájának törvénysértő bérlete miatt.

Többmilliós MÁV-bírság

Öt-tíz millió forintos közbeszerzési bírságot kaphat a MÁV, mert késve és szabálytalanul hosszabbította meg a személy- és tehergépjármű-flotta bérleti szerződését.

Duplán törvényt sért a MÁV a flottaügyben?

Szerdán tárgyalt a Közbeszerzési Döntőbizottság a MÁV milliárdos flottaügyéről. Januárban írtunk először arról, hogy a közbeszerzési törvényt sérti a vasút nagyjából ezer személy- és teherautójának bérlete...

Tízmilliárdos vagonüzlet - Minisztériumi hátszél a Bombardier-nek

A Bombardier-nek lobbizik a közlekedési tárca: javaslata szerint a MÁV-nak a kanadai–német járműgyártó magyar cégével kellene felújíttatnia 50 intercity vagonját.

Milliárdos bírságot kaphat a MÁV

A Közbeszerzések Tanácsának elnöke jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál a MÁV milliárdos flottatenderének ügyében.

Szerződések százmillióért, kollegiális alapon

Százmillió forintos nagyságrendben kötött különös szerződéseket a közlekedési minisztérium egyik háttérintézménye, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK). Több mint negyvenmilliót kapott egy cég, amit Csepi Lajos közlekedési szakállamtitkár asszisztense vezet – és feltehetően résztulajdonos is benne.

Másfél éve tudták, baj lesz a MÁV ezer autójával

Aggályos a flottaszerződés meghosszabbítása, ha mégis megtörténik, meg is büntethetik a MÁV-ot – ez a figyelmeztetés már 2008 őszén elhangzott a vasúttársaság felügyelőbizottsági ülésén.

MÁV-flottaszerződés: hárít a minisztérium

A minisztérium azt mondja, nem tulajdonosi hatáskör a lejárt flottaszerződés ügye. Holott az akkori közlekedési miniszter tavaly tulajdonosi határozatban kötelezte a MÁV-ot: 30 százalékos költségcsökkentéssel újítsa meg a szerződést.

Elszántan osztogató állami fosztogatók

Több százezres béren kívüli juttatásban részesülhetnek az idén is a minisztériumi dolgozók, az eddigi csúcstartó a Közlekedési és Energiaügyi Minisztérium évi nyolcszázötvenezer forinttal.

Újabb luxus-audis miniszter bukott le

Veres János pénzügyminiszter után újabb kormánytag botrányos gépkocsihasználata lepleződött le tegnap. A Blikkben megjelent cikk hatására Molnár Csaba közlekedési miniszter elrendelte a vadonatúj Audi A6-os bérlésére kötött szerződés felmondását.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

MÁV flottaszerződés

MÁV flottaszerződés

2010 januárjában írta meg az Index, hogy a MÁV 2009 áprilisától kezdve több mint 1,3 milliárd forintot fizetett ki egyik partnerének szerződés nélkül.      
Sulinet-botrány

Sulinet-botrány

A Sulinet a magyarországon lappangó digitális írástudást volt hivatott fejleszteni a diákokban. A programhoz köthető botrány első etapja az volt, hogy 1997-ben Kóka János érdekeltsége (Elender) nyert...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI