Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Mabofi Holdings [X]
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Jogszerűtlen volt az Emfesz eladása

A moszkvai választott bíróság 2012. október 15-én elutasította a svájci Rosgas AG keresetét és megerősítette az orosz Ipari és Kereskedelmi kamara mellett működő Nemzetközi Választott bíróság korábban meghozott döntését, miszerint jogszerűtlen volt az Emfesz Kft 2009-ben történt eladása.

EMFESZ: Meghosszabbodott cégjáték

A felszámolás alatt álló EMFESZ Kft. lakossági követeléseit egy a vállalat – jog szerint előzőnek titulálható – vezetéséhez köthető cég szedi be. A ciprusi Mabofit a jogerős döntések ellenére a felszámoló kifogásai miatt továbbra sem jegyzik vissza tulajdonosként.

Nem akart nemzetgazdasági károkat a lelépő cégvezér

Május végén távozik a felszámolás alatt álló Emfesz ügyvezető igazgatói posztjáról Góczi István. A cégvezető szerint 24 milliárd forintos tartozásállományt hagy a háta mögött.

Moszkvában is jogtalannak találták az EMFESZ eladását

A moszkvai választott bíróság is jogtalannak ítélte az EMFESZ Kft. 2009 áprilisában történt eladását a svájci RosGasnak. A korábbi tulajdonos, a Mabofi Holdings szerint ezzel végleg elhárult minden akadály a Mabofi törvényes tulajdonosi jogainak helyreállítása elől, ám időközben a bíróság elrendelte az EMFESZ még tavaly augusztusban indítványozott felszámolását.

Felszámolják az EMFESZ-t

A bíróság elrendelte az EMFESZ Kft. felszámolását. A napokban várható a Moszkvai Kereskedelmi Kamara választottbíróságának ítélete a társaság tulajdonjogának sorsáról.

'Harmadfokon' is a Mabofié az EMFESZ

Ma a Kúria helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla tavalyi másodfokú, jogerős döntését, miszerint semmis az EMFESZ Kft. 2009-es furcsa adásvétele, vagyis az ukrán Dmitro Firtas-féle Mabofi a jogos tulajdonos.

Lengyel gázmezők miatt folyik a harc az EMFESZ-ért

Az elmúlt hónapokban felélénkült az EMFESZ Kft. kiterjedt lengyel gázmezőiért vívott sajátos harc. Az egyik oldalon az ukrán Dmitro Firtas áll, a másikon pedig a RosGas nevű ismeretlen svájci cég mögé húzódó, vélhetően orosz körök. 2009-ig az EMFESZ tulajdonosa Firtas ciprusi érdekeltsége, a Mabofi volt.

Harc az EMFESZ-ért

Góczi István csak akkor hajlandó átadni az EMFESZ Kft. irányítását, ha a cégbíróság ilyen jogerős döntést hoz.

Az Emfesz felülvizsgálatot kér a tulajdonosi per ítélete miatt

Felülvizsgálati kérelemmel fordul az Emfesz - Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi Kft. a Legfelsőbb Bírósághoz a Fővárosi Ítélőtáblának a tulajdonosváltással kapcsolatban hozott elmarasztaló ítélete miatt - közölte Góczi István, az Emfesz egyik ügyvezetője.

Semmis az Emfesz eladása

Jogerős ítélet született az Emfesz eladása körüli perben: az Emfesz 2009-es eladása semmis, Góczi István ügyvezető igazgató nem adhatta volna el az ország negyedét gázzal ellátó vállalatot a tulajdonos tudta nélkül.
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

WikiLeaks

WikiLeaks

A WikiLeaks internetes oldal 2006-ban indult, ahol a Julian Assange ausztrál ex-hacker nevével fémjelzett, és a The Sunshine Press által működtetett nemzetközi nonprofit szervezet kiszivárogtatott kormányzati...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI