Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Magyar Dinnyeszövetség [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

A dinnyekartell nem kartell

Hiába állt ki Budai Gyula agrárállamtitkár több áruházzal közösen, és jelentették be, hogy mennyibe kerül majd a dinnye, a GVH nem tudta megállapítani a kartellezést.

Így ússza meg az állam a dinnyekartellt

Jobban járt a kormány, hogy a GVH, és nem az Európai Bizottság kezdett vizsgálódni a dinnyekartell ügyében. Ha ugyanis uniós szintű eljárás indul, jó eséllyel a Vidékfejlesztési Minisztérium is megütötte volna a bokáját.

Az állam megússza a dinnyekartellt, a Tesco még izgulhat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Antitröszt Irodája nem indít versenyfelügyeleti eljárást a dinnyetermesztés és kereskedelem ügyében a Penny Market Kft.-vel és a Vidékfejlesztési Minisztériummal (VM) szemben, miközben a Tescóval és több más áruházzal szemben folytatódik az eljárás.

Budai alkujára fizethet rá a Tesco

Eljárást indított a legnagyobb áruházláncok ellen a Gazdasági Versenyhivatal amiatt, hogy egyeztették a dinnye árát, illetve hogy megegyeztek, diszkriminálják a külföldi árut. Erre éppen a kormányzat kérte fel őket.

Egy hétvégét élt a dinnyekartell

Hétfőn Budai Gyula agrárállamtitkár személyesen tárgyalt a Gazdasági Versenyhivatal elnökével, aligha függetlenül attól, hogy a GVH a múlt héten – részben a lapunkban megjelent cikkek nyomán – kartellgyanú miatt vizsgálni kezdte a 99 forintos dinnye ügyét.

Gyorsan elhalt a 99 forintos dinnyeár

A hétfői dinnyés sajtótájékoztatón kiderült, nincs 99 forintos rögzített ár a piacon. A kereskedelmi láncok és a termelők között létrejött megállapodás arról szól, hogy ameddig van magyar dinnye, árulják azt, és vegyék figyelembe az önköltségi árat. A CBA hétfőn már több mint 10 forinttal olcsóbban adta.

Pár napig tartott a dinnyekartell

Rövid életűnek bizonyult a Budai Gyula parlamenti államtitkár, Simonka György fideszes képviselő – aki egyben a Magyar Dinnyeszövetség vezetője –, illetve a Vidékfejlesztési Minisztérium által a nagy kereskedelmi láncokkal tető alá hozott dinnyekartell.

A Versenyhivatal vizsgálja a 99 forintos dinnyeakciót

A Gazdasági Versenyhivatal csak a sajtóból értesült a Vidékfejlesztési Minisztérium bábáskodásával létrejött kartellgyanús megállapodásról a dinnyetermelők és a hipermarketek között.
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Akták

Simonka-ügyek

Simonka-ügyek

Több vonatkozásban is gyanús az a Simonka György fideszes országgyűlési képviselővel kapcsolatban álló szövevényes céghálózat, amelynek ügyében több nyomozás is folyik. Sajtóhírek szerint törvénytelenül...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI