Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Orsz Szövetsége (Magosz) [X]
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

"Csúcspofátlanság" az állami földek eladásában

Az LMP szerint a földtörvény Fidesz által kezdeményezett módosítása a bizonyíték arra, hogy a kormány a "botrányos földpályázatok" és a megkezdett földprivatizáció után továbbra sem a gazdálkodókat, hanem a hozzá közelieket kívánja segíteni.

Ezért kell rohamtempóban kiosztani a földeket?

December végéig kell az állami földekre licitálni, ami nagyon meglepő döntés volt a kormánytól úgy, hogy közben még le sem csengett a földbotrány.

Jakab István: A földeladás az utolsó esély a gazdák heyzetbe hozására

Szigorú szabályok mellett indulhat el a licit az állami területekért. Bár az árverések részletes szabályait lefektető kormányrendelet még nem jelent meg, az már biztosan látszik, hogy a megyei kormányhivatalok által kijelölt helyen megtartott liciteken az ügyfél ügyvéddel jelenik majd meg, az árverés szabályszerűségét pedig közjegyző hitelesíti – nyilatkozta a lapunknak adott interjúban Jakab István.

Vaklicit

Még mielőtt az Európai Unió döntene a földtörvénnyel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárásokban. A családi gazdálkodók mutyitól, a nagy állattartó gazdaságok pedig attól tartanak, hogy elveszítik a takarmánytermelésre használt területeket.

Túl jó árat ajánlott, bele is kötöttek

A józan érvek érvényesültek a kaszaperi önkormányzat döntésében, amikor jóváhagyott három földvásárlást, amelyet a helyi agrárkamarai bizottság korábban elutasított. A vevő egy belga születésű magyar állampolgár, akiről úgy tartották: túl sokat ajánlott a földért.

Egy ügyes fideszes családnak húszmillió is leeshet az államtól

Lelkes fideszes családi háttér, politikai beágyazottság és keresztény-konzervatív értékrend. Ezek mind jól jönnek, ha valaki civilként próbál pénzt szerezni az államtól. Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap idei eredményei, mi pedig végignéztük, milyen kormányközeli szervezetek örülhettek ebben az évben.

MSZP: ne legyen fideszes parcellák összessége az ország

A párt felszólítja a kormányt, hogy ne támogassa a MAGOSZ privatizációs elképzeléseit, és ne adják magántulajdonba a bérbe adott állami földeket. Beke Károly MSZP-s politikus azt mondta, nem fogják engedni, hogy a gazdák lába alól "kihúzzák a földet". Szerinte ugyanis Magyarország nem lehet "fideszes parcellák összessége".
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Visszaélés a földpályázatoknál

Visszaélés a földpályázatoknál

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős volt államtitkára 2012 januárjában mondott le posztjáról, döntését azzal indokolva, hogy "a társadalom túlnyomó többsége...

"Földet a gazdáknak" földárverés

 A Kormány a 1666/2015. (IX. 21.) számú határozatban döntött az állami tulajdonú földterületek földművesek számára történő értékesítéséről. A program deklarált célja a Nemzeti Földalap...
Orbán-Simicska háború

Orbán-Simicska háború

Simicska Lajos, Orbán ismert egyetemi szobatársa és barátja, a Fidesz gazdasági háttérembere hatalmas cégbirodalma révén, leginkább különböző állami megrendelésekből tett szert milliárdos...

Intézmények

Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI