Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Magyar Távirati Iroda (MTI) Zrt. [X]
Találatok: [20]  Oldalak:   1 2   >  >>

Megint nem adott ki az MTI egy Tiborcz Istvánnal kapcsolatos közleményt

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő közleményt adott ki, amelyben felszólította a kormányt arra, hogy azonnal hozza nyilvánosságra azt a jelentést, amelyik Tiborcz István volt cégével, az Elios Zrt.-vel kapcsolatban készült. Az OLAF, az unió szervezett csalás elleni hivatala most javasolta, hogy tegyenek jogi lépéseket az Elios ügyeivel kapcsolatban.

Nem tetszik a civilek vegzálása az ET-nek

Az MTI mintha egy-két helyen elfelejtette volna megemlíteni Magyarország nevét az Európa Tanács emberi jogi jelentésében.

Orbán kicsinálta az ellenzéki sajtót. Mikor indít végre valaki egy rendes keresztény, konzervatív, jobboldali napilapot?

Amikor Orbán Viktor miniszterelnök nemrég egy lengyelországi konferencián azt mondta, hogy a magyar médiában a hazai tőkének a nemzetközi fölé kell nőnie, és hogy ezzel „megvagyunk”, gyakorlatilag elismerte, hogy, demokrácia ide, szabad piac oda, a magyar állam aktív alakítója a hazai médiában zajló folyamatoknak. Konkrétan azoknak a folyamatoknak, amelyek során néhány év leforgása alatt a kormánnyal szemben kritikus hangot megütni merészelő magyar sajtóorgánumok jelentős részét vagy becsicskították, vagy kicsinálták.

Kiakadt az Együtt, hogy az MTI ismét negligálta

Nem először fordul elő az Együttel, hogy a nemzeti hírügynökség nem számol be a párt valamelyik eseményéről, és ez megint dühös reakcióra késztette a pártot. Az MTI állítólag szerkesztői szabadság címen nem számolt be Szigetvári Viktor országjáró vándorkiállításáról, amely Orbán Viktor vagyonosodását mutatja be, és amelyen megjelent az MTI tudósítója is.

Ezért nem vizsgálta a Médiatanács az Orbán vejéről szóló közlemény visszadobását

Hiába indított vizsgálatot az Unió csalás elleni hivatala, az OLAF Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak érdekeltségei ellen, az MTI nem volt hajlandó erről beszámolni, a Médiatanács viszont meglehetősen zavaros indoklással arra jutott: nem jogosultak az MTI vizsgálatára, majd ezt közzétették az MTI-n.

Az MTI-nél nem hír, hogy Vida Ildikó érintett

A Magyar Távirati Iroda szerda délelőtt 10 óráig nem tartotta érdemesnek az ingyenes hírszolgáltatásban közölni, hogy Vida Ildikó, a NAV elnöke elismerte, hogy ő az egyike azoknak, akiktől az Egyesült Államok megvonta a beutazási engedélyt. Vida Ildikó a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, hogy az adóhatóság több vezetője is érintett.

Uniformizálódó rádióhírek: dömpingáron adják a kormánypropagandát

A csapból is Orbán Viktor folyik – mondta még a nyáron egyik kollégánk, aki hiába tekergette a rádióját, mindenhol az MTI előre felmondott, uniformizált híreivel találkozott. Ez nem érzéki csalódás: a közrádiókon felül országszerte 27 magánrádióban dübörög a központosított állami hírfolyam, derült ki a közmédiaalap adatszolgáltatásából. Az ok roppant prózai: az állami hírszolgáltatás olcsó.
Találatok: [20]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Visszaélés a földpályázatoknál

Visszaélés a földpályázatoknál

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős volt államtitkára 2012 januárjában mondott le posztjáról, döntését azzal indokolva, hogy "a társadalom túlnyomó többsége...
Az Elios Zrt. közbeszerzési sikerei

Az Elios Zrt. közbeszerzési sikerei

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb vállalkozása, az Elios Innovatív Zrt. 2009-ben jött létre. Első évében 8,4 millió forintos árbevételt termelt, 2011-re azonban ez az összeg meghaladta a hárommilliárdot....

Lapok

Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI