Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület [X]
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Vádemelési javaslat Leader-ügyben

Nyomozni kezdett a NAV Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium egy 8 évvel ezelőtti támogatási szerződése miatt Molnár Katalin ellen, és most vádemelési szakaszba ért az ügy a Magyar Idők szerint. Igazából már korábban megállapította az ügyészség a lap szerint, hogy a félmilliárdból 200 milliót jogosulatlanul használtak fel, a Kehi pedig azt, hogy az egyesület gyakran csak arra törekedett, hogy valami számlát szerezzen a költségei bizonyítására, ez vezetett most a vádemelési javaslathoz. A 200 milliót már tavaly visszafizettette velük a bíróság.

Fazekas elsőre bukta a pörköltet és a 410 milliót is

A földművelésügyi miniszter „érdes” kijelentései miatt indított pert Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese ellen. Mivel Gőgös véleménye összefüggésben áll a közügyekkel, attól függetlenül élvezi a véleményszabadság alkotmányos oltalmát, hogy helyes, helytelen, tetsző vagy nem, értékes vagy értéktelen gondolatot tartalmaznak-e – indokolta a földművelésügyi miniszter keresetének az elutasításában a veszprémi bíróság.

„Ezek a gazemberek pontosan tudták, hogy ennek semmi alapja sincs”

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyújtott be még júliusban vádindítványt pótmagánvádlóként a Földművelésügyi Minisztérium, és kérték a szocialista Gőgös Zoltán vagyonának zár alá vételét is. A vélelmezett tettest azonban elfelejtették megnevezni, ennek híján a bíróság a beadványt érdemben nem is vizsgálhatta.

A Fidesz kezére játszottak, de a bukásuk lett a vége

Egy politikai karaktergyilkosság érdekében az agrártárca nemcsak az Alkotmánybíróság döntésével ment szembe, de a Gőgös Zoltán ellen indított hadjárattal veszélybe sodorta néhány ügyész karrierjét is. Igaz, utóbbiakat senki nem kényszerítette, hogy egy politikai akcióhoz asszisztáljanak.

Gőgös: hazugság a cikk

A Napi Gazdaság szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyújtott be vádindítványt a Földművelésügyi Minisztérium a Gőgös Zoltán államtitkársága idején soron kívül kiutalt félmilliárd forint miatt.

Félmilliárd forintot zárolnának Gőgös Zoltánék vagyonából

Csaknem félmilliárd forint értékben kérte a vagyoni zár elrendelését Gőgös Zoltán ügyében a Földművelésügyi Minisztérium. A tárca pótmagánvádlóként benyújtott vádindítványában különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt fordult a bírósághoz június végén.

Zároltatnák Gőgös Zoltán vagyonát

Csaknem félmilliárd forint értékben kérte a vagyoni zár elrendelését Gőgös Zoltán ügyében a Földművelésügyi Minisztérium - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

Százmilliókkal jön a Leader egyesület

Jogerősen kétszázmillió forint járna vissza az államnak abból a félmilliárd forintból, amelyet öt éve költött el a Vidékfejlesztési Minisztérium a gazdasági válság kommunikációjára.

Huszonkilencmilliót ért az összeollózott tanulmány

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a LEADER Közhasznú Egyesület egyik szerződése miatt: a Kehi gyanúja szerint a szervezet nem arra fordított egy több százmillió forintos támogatást, amire az összeget megkapta.

Hűtlen kezelésre gyanakodnak

Több száz millió forintos kár érte a magyar államot, mikor Gráf József minisztersége alatt a földművelésügyi tárca indokolatlan módon utalt át milliókat a Magyarországi Leader Egyesületnek – írja a pénteki Magyar Nemzet.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI