Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Mártha Imre [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Kocsis István, egy sokáig védett személy

2008 közepén az akkor kormányzó Gyurcsány Ferenc küldte el. Ennek valós okai máig tisztázatlanok, de a szocialista miniszterelnökhöz állítólag az MVM-vezér egyre szélesebb körű jobboldali kapcsolatairól jutottak el hírek. MVM-es távoztát követően a fővárosi irányítású BKV vezetője lehetett, ahonnan sem a – jogerős elmarasztalással valóban meg nem erősített – MVM körüli botrányok, sem a kormányváltás vihara nem mozdította el.

Gyorsan megszüntetett MVM-nyomozás

Az MVM gyanús ügyei kapcsán az előző vezérigazgatóval, Mártha Imrével összefüggő büntetőeljárás nemrég bűncselekmény híján lezárult. Elődje, Kocsis István jelenlegi BKV-vezér időszaka kapcsán viszont még mindig nyomoznak.

Leváltották az MVM vezérét, Baji Csaba az új elnök

Menesztik az egyik legnagyobb állami cég, a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) elnök-vezérigazgatóját, Mártha Imrét – értesült a hvg.hu. Úgy tudjuk, maga Mártha sem számított arra, hogy maradhat. Helyére a cég mai közgyűlésén Baji Csabát választották meg. Baji az előző Fidesz-kormány idején a paksi atomerőmű vezérigazgatója volt.

Nincs is székházügy?

Újabb fejezettel gazdagodott a Magyar Villamos Művek (MVM) körüli botránysorozat, miután ismeretlen feljelentők miatt a Fővárosi Főügyészség két ügyben is nyomozást rendelt el, két másikat pedig összevont már folyó eljárásokkal.

'Bejelentők' akcióban: Tízmilliárdok folytak el az MVM-től?

Különösen jelentős, több tízmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség az MVM Zrt. székházvásárlásával, valamint a Szélerőmű-projekt beruházásával összefüggésben - tudtuk meg Skoda Gabriellától, a főügyészség szóvivőjétől.
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Akták

MVM-ügyek 2005-2008

MVM-ügyek 2005-2008

Kocsis István vezérigazgatósága idején az MVM számos gyanús ügyletet kötött. Az energiavállalat e szerződések alapján nagy összegeket utalt át ismeretlen hátterű offshore cégeknek, de a szerződésben...
BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI