Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
MÁV Hídépítő Kft. [X]
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

MÁV Informatika: még két gyanúsított

A MÁV Informatika újabb két vezetőjét vitték be munkahelyükről kihallgatásra a rendőrök, akiket információink szerint bűnsegédlettel gyanúsítanak. A cégnél feltárt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és orgazdaság ügyében folytatott eljárásnak immár tizennégy gyanúsítottja van.

Korrupcionista Respublika

Akárhonnan tekintünk a mögöttünk hagyott két évtizedre, ez a Harmadik Magyar Köztársaság egyik legszégyenteljesebb korszaka a magyar történelemnek.

Előzetesbe került a MÁV Hídépítő két hűtlen kezeléssel gyanúsított volt munkatársa

Hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség a MÁV Hídépítő hat volt munkatársát, a bíróság csütörtökön kettejüket előzetes letartóztatásba helyezte, két társuknak pedig házi őrizetet rendelt el.

Hűtlen kezelés gyanúja a MÁV Hídépítőnél

Tegnap reggel a rendőrök hat embert állítottak elő a MÁV Hídépítő Kft. volt alkalmazottai közül hűtlen kezelés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A kihallgatások folyamatban vannak, négy gyanúsítottat őrizetbe vettek, és javaslatot tesznek előzetes letartóztatásukra.

Meggyanúsította a rendőrség a a MÁV Hídépítő Zrt. hat egykori munkatársát

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a rendőrség a MÁV Hídépítő Zrt. hat egykori munkatársát.

Milliárdos hűtlen kezelés gyanúja a Máv Hídépítőnél

Kilencszáz millió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a MÁV Hídépítő Kft. 2003 és 2004 közötti vezetőit – értesült a hvg.hu.

Jogerősen is százmilliókat buktak a kartellező útépítők

A Versenyhivatal 2005-ben 1,3 milliárd forintra büntette az országos útépítő kartellben résztvevő tizennégy céget, köztük 335 millióra Strabagot és 277 millióra a Betonút Zrt-t. A cégek a döntés ellen fellebbeztek, de bebukták.

Hogyan keressünk milliárdokat?

Az Állami Számvevőszék már korábban fölhívta a figyelmet a fondorlatos vagoneladásokra, a MÁV Cargo áron aluli privatizációjára, s más milliárdos károkozásokra.

Első fokon pert nyert a GVH a vidéki útépítések ügyében

A Fővárosi Bíróság 2007. október 31-én elutasította a vidéki útépítések során kartellező vállalkozások keresetét, amelyben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntésének megsemmisítését kérték – közölte a hivatal szerdán.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

MÁV Hídépítő-ügy

MÁV Hídépítő-ügy

  A BRFK különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében indított eljárást a 100%-ban a MÁV Zrt. tulajdonában lévő MÁV Hídépítő Kft. 2003 és 2004 közötti vezetői ellen. Az...
Millenáris Kht. (akta)

Millenáris Kht. (akta)

A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus korrupciós ügye kötődik, az "országimázs-mutyi". 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a...
MÁV Cargo privatizáció

MÁV Cargo privatizáció

A MÁV Cargo privatizációjára a MÁV Zrt. 2007 május végén írt ki pályázatot. Az eljárás során a 12 induló közül 102,5 milliárd forintos ajánlatával a Rail Cargo Austria (RCA) és partnere a Győr-Sopron-Ebenfurti...
MÁV tehervagonok

MÁV tehervagonok

2008 szeptember elején a Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés gyanújával indított nyo­mozást a MÁV Cargo három munkatársa (Kovács Imre, akkori vezérigazgató, Orosz D. Ba­lázs és Lékai...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI