Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Mazsihisz [X]
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Heisler András értesült a sikkasztásról?

Több mint fél éve tudhatta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, hogy a Dohány utcai zsinagóga beléptetőrendszerének elszámolásából naponta majdnem egymillió forint tűnik el, mégsem tett semmit – derült ki abból a lapunk birtokába került levélből, amelyet a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója, Schwezoff Dávid írt a közgyűlés tagjainak.

Figyelmeztették Zoltai Gusztávot

Figyelmeztette a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke Zoltai Gusztávot, a szervezet nemrég lemondott ügyvezető igazgatóját, hogy ne kíséreljen meg visszatérni a vezetőség soraiba a szervezet következő közgyűlésén.

Ezért mondhatott le Zoltai Gusztáv

Véget ért a BZSH-Mazsihisz átvilágítása, a Szombat.org portál szerint a hitközség életét az elmúlt időszakban több kínos gazdasági ügy is beárnyékolta. Ez állhat Zoltai lemondásának a hátterében.

Gazdasági átvilágítás lesz a Mazsihisznél

Na most azt, hogy hiányzik-e a hitközségi számláról pénz ma még nem lehet tudni, de Heisler Andárs, a Mazsihisz új elnöke azt biztosra ígéri, hogy kideríti, megvan-e minden.

Feldmájer nepotizmussal vádolja a Mazsihiszt

A zsidó hitközségi szövetség éléről vasárnap eltávolított elnök szerint vannak vitatható ügyek a Mazsihiszben. Szerinte nem etikus, hogy az egyik hitközségi elnök cége nyerte meg a közbeszerzési eljárást a Dohány utcai zsinagóga egyik beruházására. Kifogásolja azt is, hogy egyes Mazsihisz-vezetők feleségei komoly pozíciókat töltenek be a szövetség különböző intézményeinél.

Húszezreskötegek a csomagtartóban

Újabb érdekes részletekre derült fény Hunvald György pénzügyeiről tegnap a Fővárosi Bíróságon az erzsébetvárosi ingatlanpanama kapcsán, az egykori szocialista polgármester sofőrjének vallomásából, aki többször látta, hogyan osztogatta főnöke a milliókat.

A hírTV stúdiójában akar magyarázatot adni Hunvald (+videó)

Nem árulja el Hunvald György, hogy a főügyészségen mit akart elintéztetni a Mazsihisz ügyvezető igazgatójával. Az erzsébetvárosi ingatlanpanama büntetőügyének keddi tárgyalásán a negyedrendű vádlottat, egy értékbecslőt hallgatnak meg. A hírTV kérdéseire érdemben nem válaszolt Hunvald, ám kijelentette: a televízió adásában élőben kíván szerepelni.

Zoltai állítja, szabadulása óta nem beszélt Hunvalddal (+videó

A Hunvald Györggyel folytatott telefonbeszélgetés ellenére töretlen a bizalom a Mazsihisz ügyvezetőjével szemben. A vasárnapi tisztújító közgyűlésen nem volt kihívója Zoltai Gusztávnak. Ha megválasztják, négy évig maradhat a Mazsihisz ügyvezető igazgatója. Zoltai állítása szerint pénteki szabadulása óta nem beszélt a volt szocialista polgármesterrel.

Hunvald Zoltainak panaszkodott

Április 7-én kezdődik a Hunvald-per, a Fővárosi Bíróság júniusig 11 tárgyalási napot tűzött ki.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

A főváros VII. kerületének önkormányzata 2003-ban és 2004-ben értékesített tisztázatlan körülmények között nyolc Belső-Erzsébetvárosban található, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI