Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Mazsök [X]
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Feldmájer nepotizmussal vádolja a Mazsihiszt

A zsidó hitközségi szövetség éléről vasárnap eltávolított elnök szerint vannak vitatható ügyek a Mazsihiszben. Szerinte nem etikus, hogy az egyik hitközségi elnök cége nyerte meg a közbeszerzési eljárást a Dohány utcai zsinagóga egyik beruházására. Kifogásolja azt is, hogy egyes Mazsihisz-vezetők feleségei komoly pozíciókat töltenek be a szövetség különböző intézményeinél.

Nagy erővel megtépték a Mazsihisz-elnök szakállát

Az elnök leváltása lesz az egyetlen napirendi pontja a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége rendkívüli ülésének. Feldmájer Péter leváltását még a Zsidó Világkongresszus előtt kezdeményezték, de az elnök csak mostanra írta ki az időpontot.

Vizsgálat a Mazsökhöz került milliárdos állami vagyon ügyében

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint már tavaly év végén eldőlt, hogy a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) tulajdonába kerülhet az állam XII. kerületi ingatlana. Az nem derült ki viszont a tájékoztatásból, hogy miért fél évvel később, az utolsó pillanatban történt meg az átruházás.

Félmilliárdos ingatlanhoz jutott a Mazsök az MNV-től

Két nappal Kamarás Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának az elbocsátása előtt a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványé (Mazsök) lett egy közel félmilliárd forintot érő XII. kerületi ingatlan - tudta meg a hvg.hu.

Tízmilliós titkári végkielégítés

Szórja a pénzt a kormány által alapított Mazsök is. Kilenc és fél millió forint végkielégítést fizetett távozó titkárának, Vályi Györgynek a magyar kormány által alapított Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) – adta hírül a Havariapress.
Találatok: [5]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI