Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
MCF Roma Összefogás Párt [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Roma Összefogás: ügyészséghez fordult a számvevőszék

Az MCF Roma Összefogás Párt meghiúsította ellenőrzésének lefolytatását, ezért az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ügyészségi jelzéssel élt – közölte az ÁSZ a weboldalán szerdán.

Kolompárék elszabotálták a számvevőszéki ellenőrzést

Több párt, így a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, az egykori MDF (jelenlegi nevén Jólét és Szabadság Demokrata Közösség) is megbukott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatán, míg a Kolompár Orbán Által alapított MCF Roma Összefogás Párt egyenesen meghiúsította a revízió lefolytatását, így az ÁSZ ügyészségi jelzéssel élt.

Újabb Kolompár-per

Szerdán tanúk meghallgatásával folytatódott az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egykori vezetője, Kolompár Orbán elleni újabb per második tárgyalása a Heves Megyei Bíróságon.

Farkas Flórián rátette a kezét a pénzcsapra

A fideszes Farkas Flórián elzárta a pénzcsapot, és azt a jövőben csak akkor hajlandó megnyitni, ha a különböző választott testületekbe neki tetsző roma vezetők kerülnek. Minderről egy titokban készített hangfelvétel tanúskodik.

Sikkasztással vádolt roma vezetők

Sikkasztással vádolják az idő előtt megszűnt Heves megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat két, Kolompár Orbán szervezetéhez tartozó vezetőjét.

Roma tiltakozás Kolompár indulása ellen

Meg kell tisztítani a roma politikát a bűnözéstől – erre hivatkozva több, Ózd térségéhez tartozó cigány vezető együttesen követelte Kolompár Orbántól, hogy ne induljon el a parlamenti választáson, miután az MCF Roma Összefogás Párt elnökének mentelmi jogát felfüggesztették.

Elillanó mentelmi jogok?

Szilvásy György volt titokminiszter és Hatvani Csaba Terézváros MSZP-s alpolgármestere ellen felfüggesztették a büntetőeljárást, mivel előbbi a szocialisták országos listáján, utóbbi a párt egyéni jelöltjeként indul a választásokon. Az ügyészség kezdeményezte mindkét gyanúsított mentelmi jogának felfüggesztését. Eközben Kolompár Orbán roma vezető mentelmi jogának a felfüggesztését a bíróság, Földesi-Szabó Lászlóét, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány elnökéét pedig a vám- és pénzügyőrség indítványozta.

Se szelvény, se tiszta múlt

Kolompár pártja még egy jelöltet sem tudott állítani Tegnapig egyetlen jelöltet sem sikerült állítania az országgyűlési választásokra az MCF Roma Összefogás Pártnak. Az ajánlószelvények nehezebben gyűlnek, mint eddig bármikor.

Kicsempészett OCÖ-iratokat foglaltak le

Tavaly december óta már a harmadik házkutatási akció zajlott le a Kolompár Orbán vezette roma önkormányzat pénzügyei miatt. Ezúttal – e hét kedden – egy magánlakásra szálltak ki a vám- és pénzügyőrség nyomozói.

Májusig is megúszhatja tárgyalásait Kolompár

Február végéig bizonyosan nem lesz újabb bírósági tárgyalása Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a parlamenti választáson elinduló MCF Roma Összefogás Párt több bűncselekménnyel vádolt elnökének, de lehet, hogy májusig nem is folytatódik a büntetőpere a Kecskeméti Városi Bíróságon.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI