Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
MIÉP [X]
Találatok: [51]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Tényleg milliárdos biznisz volt a kamupártozás

A választási kampányban alig hallottunk azokról a pártokról, amelyek mostanra több 100 milliós tartozást halmoztak fel. 13, a közvélemény számára ismeretlen, ám országos listát is állító párt láthatóan jól járt a választási rendszerrel. Eddig 2,7 milliárd forintot tettek zsebre a kamupártok.

Itt a lista – olvasóink szerint ezek a kamupártok csaltak az aláírásaikkal

Tizennyolc olyan párt neve szerepel olvasóink leveleiben, amelynek biztosan nem írtak alá ajánlást, mégis szerepel a nevük és személyes adataik a jelöltek ajánlóívén. Felhívásunkra több tucatnyian kérték ki adataikat a választási irodáktól, s osztották meg velünk a tapasztalataikat. Amelyek lesújtóak ugyan, viszont tanulságosak.

Ajánlóívek: hamisítani lehetett, késni nem

Aláírásokat cserélgettek/adtak-vettek a kisebb pártok - derült ki először a 444.hu cikkéből. A VS.hu is kapott hasonló jelzést: az Élőlánc képviselőjelöltjei is beszéltek arról, hogy megkörnyékezték őket. A tét nem volt kicsi, hisz az országos lista alsó hangon is 149 milliót ér.

Gyanúsított lehet a Jobbik alapítója

Tavaly nyáron rendelt el az ügyészség nyomozást a MIÉP-Jobbik a Harmadik út pártszövetség gazdálkodása ügyében. A párt két év alatt több mint 70 millió forint állami támogatást kapott, ám a pénzzel nem számolt el. A feljelentést az Állami Számvevőszék tette.

Nyomoz az ügyészség a MIÉP-Jobbik gazdálkodása miatt

Nyomozást rendelt el az ügyészség a 2006-os választásokra alakult MIÉP-Jobbik a Harmadik út pártszövetség gazdálkodása miatt, közölte a Magyar Televízió Híradója hétfőn.

Búcsúcédulák

Hamis ajánlások, feltört autó, indulást akadályozó ügyintézés – efféle ügyek miatt jogi eljárások sorozata bonyolítja az európai választási listák jóváhagyását.

Pártfinanszírozás light - szélsőjobbos fantompártot támogat a kormány?

25 millió forint plusz közpénzhez juthat a szélsőjobb két pártja egy tavalyi törvénymódosítás nyomán. A pénzt a MIÉP és a Jobbik valós tevékenységet ma már nem végző választási szövetségének alapítványi számlájára utalják, hogy onnan a pártokhoz kerüljön.

Csurka nem tud elszámolni

Nem tudta érdemben ellenőrizni az MIÉP gazdálkodását az Állami Számvevőszék, mert eltűntek a párt gazdálkodási dokumentumai - derül ki a HVG eheti számából. Ezért felszólították a számvevők a MIÉP elnökét, Csurka Istvánt, hogy szerezze be a hiányzó iratokat a párt 2005-2006. évi gazdálkodásáról.

Eltűnt MIÉP-iratok

Felszólította a MIÉP elnökét, Csurka Istvánt az Állami Számvevőszék (ÁSZ), hogy szerezze be a hiányzó dokumentumokat a párt 2005–2006. évi gazdálkodásáról.
Találatok: [51]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Akták

Zuschlag-ügy

Zuschlag-ügy

Az ügyészség először 2005-ben indított vizsgálatot különböző alapítványok és egyesületek ellen számviteli fegyelem megsértése miatt, 2007-ben pedig már Zuschlag János szocialista parlamenti képviselő,...
Kamupártok kampányfinanszírozása

Kamupártok kampányfinanszírozása

2013. június 10-én fogadta el az Országgyűlés azt az új, a 2014-es országos választásokra szabott kampányfinanszírozási szabályozást, amellyel kapcsolatban az ellenzék és a civilek kezdettől fogva...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI