Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
MMBF Földgáztároló Zrt. [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Két állami cég is finanszírozza a Fidesz kommunikációs igazgatóját

Havi 600 ezer forintos jövedelemkiegészítést biztosít az állam – két gazdasági társaságán keresztül – Hidvéghi Balázsnak. Az érintett vállalatok az MFB-csoport tagjai; a Fidesz kommunikációs igazgatója bölcsész létére lett igazgatósági és felügyelőbizottsági tag a banki leánycégeknél. Más fontos pártembereket is hasonló módon juttat pluszpénzhez a hatalom.

Mártha Imre: 10 százalékos rezsicsökkentés jöhet

"Ennek fényében utólag nem tűnik üzletileg jó döntésnek az sem, hogy az állam 2013-ban 280 milliárd forintért megvásárolta az E.ON-tól a gáztárolókat, azokat ugyanis alig tudjuk kihasználni, töltöttségük folyamatosan alacsony. Mindez látszik az állami cég eredményén is. A Magyar Földgáztároló Zrt. adózás utáni eredménye 2012-ben, még az E.ON tulajdonában 8,25 milliárd forint volt, tavaly, az állami MVM tulajdonában már csak tizede, 0,83 milliárd."

Százezreket kapnak fizetésük mellé az állami vezetők

Míg az önkormányzati képviselők ebben a ciklusban már nem vállalhatnak szerepet az önkormányzati cégek vezető testületeiben az új összeférhetetlenségi szabályok miatt, addig az államtitkároknak és a helyettes államtitkároknak szabad a vásár, több százezer forinttal egészíthetik ki a fizetésüket az állami tulajdonú cégeknél.

Lezárult az algyői gáztároló eladása

Lezárult a Mol részesedésének értékesítése az Algyőn 2009-ben létesült 1,9 milliárd köbméter kapacitású gáztárolóbol, amely Magyarország biztonsági gázkészletén felül kereskedelmi célú készleteket is tárol - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Közérdekűek, de titkosak a stratégiai gáztároló adatai

Első fokon vesztett az Energiaklub abban a perben, amit a stratégiai gáztárolás díjainak nyilvánosságra hozatala érdekében indított a Fővárosi Bíróságon.

Évi 24 milliárd forintért van stratégiai gáztárolónk

A gázárba építve minden fogyasztó fizeti az állam által építtetett stratégiai tároló árát. Sok kicsi sokra megy: a köbméterenkénti 1,87 forint országos szinten évente 24,3 milliárd forintot jelent
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Akták

Szőregi gáztároló

Szőregi gáztároló

2006-ban a Kóka János vezette gazdasági minisztérium javaslatára a döntött a parlament a Szeged melletti Szőreg-1 gáztároló megépítéséről. Az építkezést az akkor ellenzékben levő Fidesz is támogatta.
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI