Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Mota Rt. [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Útépítő kartell: megerősítette a Kúria a GVH-döntést

Kartelleztek az útépítőcégek a 2001-ben és 2002-ben kiírt fővárosi útépítési munkák elnyerése érdekében – mondta ki a Kúria döntése. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) még 2005-ben tárta fel a versenykorlátozó megállapodást, ami miatt nyolc vállalkozásra összesen 593,9 millió forint bírságot szabott ki.

Osztódással menekülnének a kartellcégek

Kedden tartották a Fővárosi Bíróságon a fővárosi önkormányzat kontra útépítő cégek kártérítési per első fordulóját.

Igaza volt a GVH-nak, kartelleztek az útépítőcégek

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete igazat adott a Gazdasági Versenyhivatalnak, így az intézmény jogosan állapította meg, hogy útépítőcégek még 2001-2002-ben kartelleztek a fővárosi munkák elnyerése érdekében.

Első fokon pert nyert a GVH a vidéki útépítések ügyében

A Fővárosi Bíróság 2007. október 31-én elutasította a vidéki útépítések során kartellező vállalkozások keresetét, amelyben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntésének megsemmisítését kérték – közölte a hivatal szerdán.

Túlszámlázott útfelújítások?

Kaotikus elszámolást tárt fel a központi régió ellenőrzése az államilag támogatott útfelújítások esetében; e szerint csupán a főváros csaknem 600 millió forint jogosulatlan támogatást vett igénybe.

A pénz kátyús útjai

Egy 470 méter hosszú útszakasz felújításánál 737 méternyi rekonstrukciót igazolt, majd fizetett a kivitelezőnek a Városháza, miközben 1600 méterre kért pénzt az államtól. Ez egy eset az 55 kifogásolt tavalyi fővárosi útfelújítás közül.

Milliárdos kártérítést követel a főváros a kartellező útépítőktől

Több mint 1,1 milliárd forintos kártérítést követel a fővárosi önkormányzat attól a nyolc útépítő cégtől, amelyeket kartellezés miatt még 2004-ben 600 millió forintra büntetett a gazdasági versenyhivatal.

Hatszázmilliót nem találnak a fővárosi útfelújításoknál

A Budapesten tavaly elvégzett útrekonstrukciók után majdnem hatszázmillió forintnak nem lelik nyomát – hozta nyilvánosságra a fővárosi Fidesz. A kivitelezők a vállaltnál kevesebb útpályát újítottak fel a teljes összegért.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI