Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Akták:
NAV-botrány [X]
Lapok:
VS.hu [X]

NAV-botrány

NAV-botrány

Horváth András, ex-adóellenőr 2013 novemberében robbantotta ki a botrányt azzal, hogy azt állította: a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai döntően a kiemelt adózók közül kerülnek ki.

 

A bejelentés után lemondott NAV-os tisztviselő azt állította: ezek a vállalkozások – a nagyobb kiskereskedelmi láncokról és azok beszállítói köréről van szó – gazdasági teljesítményükhöz képest kevesebb adót fizetnek. Tehetik ezt azért, mert nálunk soha nem történik érdemi áfa- és járulékellenőrzés, vagy ha mégis, azok érdemi megállapítás (adóhiány feltárása) nélkül zárulnak. Horváth számításai szerint ez évi 1000 milliárd forint áfabevétel-elmaradást is jelenthet, de az összes csalásból származó kár elérheti az 1700 milliárd forintot. A NAV szerint legfeljebb 80 milliárd forint körüli a kár.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

 

A botrány nyomán indult a nyomozás azzal zárult, hogy a rendőrség kimondta: egy kivétellel nem történt semmiféle bűncselekmény a feldobott ügyekben. Ezt követően 2017 januárjában Horváth Andrást gyanúsítottként idézték be az ellene illetéktelen adóhatósági adatokhoz jutás miatt indult eljárásban.

 

Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Goodfriend azt mondta Schifferéknek, az USA nem vádol senkit

Az LMP-s Szél Bernadettet és Schiffer Andrást fogadta André Goodfriend. Beszámolójuk szerint az Egyesült Államok nem fogalmazott meg konkrét bűnügyi vádat a kitiltott személyekkel szemben.

NÉHÁNY EZREN TÜNTETTEK A NAV ÁTVILÁGÍTÁSÁÉRT

A mi országunk! A mi pénzünk! címmel tartott demonstrációt az 1000 milliárdan a tisztességes adózásért csoport. Néhány ezren lehettek. Szónokversen is volt.

EGYELŐRE NEM LESZ NAV-VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG A PARLAMENTBEN

Bár először felvette napirendre az Országgyűlés igazságügyi bizottsága a NAV-ügyet vizsgáló bizottság felállításának javaslatát, végül a kormánypárti képviselők mégis levették a napirendről. Schiffer szerint a Fidesznek még nincs álláspontja az ügyben.

Kitálalt a volt NAV-os vezető - megnevezte a személyi felelősöket

Dr. Somos Katalin, a NAV KAFIG főigazgatója, és helyettese, dr. Rákosa Melinda is felelőssé tehetők a hálózatos áfacsalások feltárására indított vizsgálatok megakasztásában és leállításában - derült ki N. Úr, volt NAV főosztályvezető beszámolójából. A NAV válaszközleményében a volt adóhatósági főosztályvezetőt elfogultsággal és hiteltelenséggel vádolja.

Horváth András miatt nem kaptak jutalmat a NAV-dolgozók

Tavaly év végén kivételesen nem kaptak jutalmat a NAV-dolgozók. A hatóság a szervezeten belül ezt Horváth András nyilvánosság elé lépésével indokolja - jelezték az esetleges retorziók miatt nevük elhallgatását kérő revizorok a VS.hu-nak

TASZ: törvénytelen volt a házkutatás Horváth Andrásnál

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) összegezte a Horváth András ellen folytatott eljárás eddigi fejleményeit, mert szerintük sok visszás és törvénysértő elemet lehet felfedezni.

Több száz milliárd forint hagyja el az országot ellenőrizetlenül

Évente több száz milliárd forintnyi áfát igényelnek vissza Magyarországon olyan külföldi cégek, amelyek adott esetben még képviselővel sem rendelkeznek idehaza. A pénzt leggyakrabban tüzetes ellenőrzés nélkül megkapják.

Ezermilliárdokat szórt az utcára a HaHa

Fiatalok másztak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal épületére, és azt követelték, hogy a hatóságok, a pártok és az újságírók ne zavarják az adócsalókat.

NAV: Az áfacsalások sok munkát adtak nekünk

A NAV éves összegzésében felsorolta idei legnagyobb leleplezéseit. Szóba került az áfacsalás és az illegális cigarettakereskedelem is. Idén beszélt Horváth András volt NAV-munkatárs is 1700 milliárd forintos áfacsalásokról.

Tüntetés a NAV-ellenőr mellett

December 28-án szombaton délután háromkor a NAV Széchenyi utcai székháza előtt kezdődött az a tüntetés, melyet több civil szervezet hirdetett meg annak érdekében, hogy a Horváth András által jelzett ÁFA-csalásokat vizsgálják ki a hatóságok.
Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

NAV-botrány

NAV-botrány

Horváth András, ex-adóellenőr 2013 novemberében robbantotta ki a botrányt azzal, hogy azt állította: a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI