Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFH) [X]
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nyomozás indut az EMIR-pénzek ügyében

Mintegy 17 milliárd forintos kárt okozhattak a Nemzeti Fejlesztési Hivatal és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tisztségviselői 2003 és 2008 között. Az ügyben kedden nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt – közölte a fővárosi főügyész.

Miért emlegeti Lázár Gyurcsány feleségét?

Az EMIR ügyében csütörtökön belengetett feljelentés lehetne egyszerű gyurcsányozás is, de sokkal több annál. Egy majdnem másfél évtizedes történetről van szó, ami a Medgyessy-kormány idejébe vezet vissza.

Operetthadsereg és korrupció

Miután tábornokokat és főtiszteket is meggyanúsítottak maffia-bűncselekmények elkövetésével, történetének legnagyobb botrányát könyvelheti el a Magyar Honvédség.

Milliárdos szakadék tátong az NFÜ szerződésében

Újabb értékes szerződést kötött a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség azzal a céggel, amely az utóbbi hat évben 4,6 milliárd forintnyi megbízást kapott verseny nélkül.

A 324 milliós blöff - nyilvános a Pécs 2010 megvalósíthatósági tanulmánya

Majdnem egyéves jogvita ért véget a héten, miután a Baranya Megyei Bíróság jogerős ítélete alapján a pécsi önkormányzatnak nyilvánosságra kell hoznia a Pécs 2010 kulcsprojektjeinek titkosított megvalósíthatósági tanulmányát.

Hízik a verseny nélkül adott milliárdos NFÜ-megbízás

Több mint egymilliárd forinttal megtoldották annak a cégnek a díjazását, amely már eddig is verseny nélkül kapott 3,5 milliárd forintnyi megbízássorozatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

Bajnai Gordon öröksége? Uniós milliók a Wallis-cégnek

A 2006-ig Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis-cégcsoport egyik leányvállalata is nyert több tíz millió forintot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) – értesült lapunk.

Verseny nélkül adták a milliárdos állami munkát

Alaposan bebetonozódott egy cég a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, és verseny nélkül kapja sorra a milliárdos összértékű megbízásokat. Eredetileg épp ezt akarta elkerülni az állami hivatal, de a szándék megbicsaklott. Az első szerződések idején a cég főtulajdonosa MSZP-s önkormányzati képviselő volt. A vállalkozás 3,8 milliárdnyi megbízást kapott eddig, ebből csak 262 millióért kellett versenyeznie.

Elutasítottak 30 korrupciós bejelentést

Két hete indított korrupcióellenes honlapot a kormány, de eddig csaknem az összes elbírált bejelentést elutasították megalapozatlanság miatt. A bejelentéseket kivizsgáló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint azért, mert ezek "nem tartalmaztak konkrét információt".
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

EMIR-ügy

EMIR-ügy

A magyar kormánynak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt - közölte a Kormányzati Tájékoztatási...
Kulcsár-ügy

Kulcsár-ügy

Szász Károly PSZÁF elnök 2003 nyarán történt megveretése után kapott fokozott figyelmet a Pannonpast ügyében végzett PSZÁF vizsgálat. Ebből kiderült, hogy a K&H Equities jelentős szerepet játszott...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI