Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Külsős ügyvédek egymilliárdért

Bár két, egymással párhuzamosan működő jogi igazgatósága is van a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak, az állami cég több mint 980 millió forintot fizetett ki külsős ügyvédeknek – közbeszerzés nélkül.

Tanácsok az asztalfióknak

Olyan program kommunikációs tanácsaiért fizetett ki 3,2 millió forintot a Nemzeti Hírközlési Hatóság, amely meg sem valósult. Az állami megbízás szerencsés nyertese az a tanácsadó cég lett, amelyik Joav Blumot is képviseli.

Sokat adnak a Telkes-cégek véleményéért

Számos minisztériumhoz és állami hivatalhoz hasonlóan a Nemzeti Hírközlési Hatóság is komoly és költséges külső segítségre szorult az elmúlt években, hogy feladatát el tudja látni. Az állami hivatal által közzétett üvegzseb szerint stratégiakidolgozásra, különböző tanulmányokra, jogi, személyzeti és szakmai tanácsadásra, tréningre 2009-ben sok száz millió adóforint ment el. A rendszeres bedolgozók között ott találjuk a gazdasági tárcánál is segédkező Telkes Tanácsadó Zrt.-t is, amely – mint arról korábban beszámoltunk – több kormány közeli személy kenyéradója.

Szabálytalan ajánlatkérés miatt támadják a frekvenciatendert

A GTS-Datanet alternatív távközlési szolgáltató szabálytalan ajánlatkérési eljárásra hivatkozva megtámadná a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 26 GHz-es frekvenciasáv használatára vonatkozó pályázatának eredményét.

Dagad a botrány mobilügyben

A negyedik mobilszolgáltatóra kiírt, és győztes kihirdetése nélkül megszüntetett pályázat ügyében korrupció gyanújába keverték az ügyben illetékes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnökét, a nyeretlen pályázók és a mobilpiacot uraló nagy szolgáltatók kapcsán pedig felvetődött, hogy vitatható módszerekkel próbálták befolyásolni a tender eredményét.
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Akták

Orbán-Simicska háború

Orbán-Simicska háború

Simicska Lajos, Orbán ismert egyetemi szobatársa és barátja, a Fidesz gazdasági háttérembere hatalmas cégbirodalma révén, leginkább különböző állami megrendelésekből tett szert milliárdos...
Andy Vajna rádiós pályázatai

Andy Vajna rádiós pályázatai

Helyi és országos frekvenciákért a Médiatanács több esetben a Vajna-közeli cégeknek kedvezett, legyen szó a frekvenciaengedélyek meghosszabbításáról, a pályázati folyamatról, a műsorszórás megkezdéséről...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI